Най-високопоставеният представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж,

...
Най-високопоставеният представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж,
Коментари Харесай

ДПА: Най-висшият представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж

Най-високопоставеният представител на Русия в Европейски Съюз е обвинен в шпионаж, заяви Нова ТВ, цитирайки организация на ДПА, която се базира на свои източници в Брюксел.

Съобщава се, че съгласно белгийската загадка работа VSSE, дипломатът Кирил Логвинов, изпълняващ длъжността шарже д`афер на задачата на Руската федерация към Европейски Съюз, не работи единствено за външното министерство, само че и за съветското външно разузнаване.

Според автобиографията му Логвинов е работил в съветското посолство в Берлин сред 2010 и 2014 година, оповестява още ДПА.

За случая беше обявено през днешния ден от немското списание „ Шпигел “ и няколко други европейски медии. Подозренията за допустимо шпиониране датират от лятото на предходната година, прецизира ДПА.

„ Не разясняваме “, сподели представител на разследващата организация VSSE пред ДПА в отговор на въпрос до какъв тип разследващи данни може да е имал достъп Логвинов.

Шпионажът не допуска просто скрито придобиване на информация. Дейностите в областта на нежелано политическо или обществено въздействие също са включени в това определение, показва ДПА. Това може да се случи да вземем за пример посредством целеустремено разпространяване на погрешна информация в приемащата страна.

48-годишният Логвинов е най-висшият представител на Русия в Европейски Съюз от септември 2022 година Постът на формален дипломат е незает откогато Владимир Чижов беше отзован след към 17 години като дипломат на Русия в Европейски Съюз.

Преди това връзките сред Брюксел и Москва бяха влошени поради съветската инвазия в Украйна.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР