Най-високопоставеният американски служител, отговарящ за санкционните режими на САЩ, пристига

...
Най-високопоставеният американски служител, отговарящ за санкционните режими на САЩ, пристига
Коментари Харесай

Координаторът по санкциите на САЩ пристига в България

Най-високопоставеният американски чиновник, отговарящ за санкционните режими на Съединени американски щати, идва на двудневно посещаване в България.

Джим О`Брайън е началник на Офиса за съгласуване на глобите към Държавния департамент на Съединени американски щати.

Очаква се той да организира срещи с представители на служебното държавно управление, както и с комерсиалните камари на Съединени американски щати, Германия и Швейцария в България.

Според информацията: О`Брайън ще разисква " тематики, свързани с насърчаването на транспарантна и удобна бизнес среда, подпомагането на директните задгранични вложения и усилването на върховенството на закона ".

" Правителството на Съединените щати високо прави оценка опцията да работи със своите български сътрудници в днешния решителен миг за международната стопанска система в името на основаването на по-добре обвързвано и проспериращо бъдеще ", се споделя в информация на американското посолство.

Джим О`Брайън е определен за главн координатор по глобите през април 2022 година Той е правист и дипломатически консултант, работил в тясно съдействие с някогашния държавен секретар Мадлин Олбрайт, като има заслуга за сключването на Дейтънското спокойно съглашение сред Босна, Сърбия и Хърватия.

Съединени американски щати сложи трима български жители под санкционен режим поради данни за съществени корупционни закононарушения - Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. Нито един от тях към момента не е наказан, като прокуратурата неотдавна разгласи, че е прекратила инспекциите против Пеевски и Желязков заради липса на доказателства. Още един някогашен зам.-министър от кабинета на ГЕРБ Александър Манолев получи възбрана да влиза в Съединени американски щати поради сходни обвинявания.

Американското държавно управление ползва и други санкционни режими, в това число против лист от съветски компании, банки и олигарси по отношение на военната инвазия на Путин в Украйна.

От информацията не излиза наяве какви са съответните проблеми, за които О`Брайън желае да беседва с българските управляващи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР