Най-високите температури през октомври у нас ще бъдат около средата

...
Най-високите температури през октомври у нас ще бъдат около средата
Коментари Харесай

Вижте какво ще е времето през ОКТОМВРИ 2020

Най-високите температури през октомври у нас ще бъдат към средата на първото десетдневие, в множеството места сред 28 и 33 градуса, само че в обособени региони ще доближат 35-36 градуса. Най-ниските температури през месеца ще са сред минус 1 и 4 градуса, заяви Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология, написа .
Тя осведоми, че тази година през октомври се чака междинната месечна температура у нас да бъде над нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса, по високите полета - сред 8 и 11 градуса, в планинските региони - от 4 до 8 градуса.
 4-те зодии с НОВИНА през октомври 4-те зодии с НОВИНА през октомври
Хубавите вести идват за тези 4 зодии през месец октомври. Някои от тях са свързани с персоналния живот, други са от напълно друго естеств...
Месечната сума на преваляванията в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която за югоизточните региони е сред 60 и 90 литра на квадратен метър, за останалите - сред 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър.
След захлаждането в края на септември, още при започване на октомври от юг ще се придвижват топли въздушни маси и температурите бързо ще се покачват. В интервала 3-6 октомври вятърът в източната половина от страната краткотрайно ще е мощен и преобладаващите оптимални температури ще са над 25 градуса, на обособени места, чувствителни на южен вятър, ще доближават до 35-36 градуса.
Около 6-7 октомври ще премине атмосферно разстройване. На места ще има превалявания от дъжд. През идващите дни температурите последователно ще се намаляват, само че ще остане относително топло. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. В самия завършек на десетдневието се покачва вероятността за валежи.
През второто десетдневие на октомври температурите още веднъж ще бъдат по-високи, само че въпреки всичко по-близки до естествените. В началото и в края облачността ще е раздрана, с повече слънце в часовете към и след обяд. През интервала 12-18 октомври времето ще е изменчиво, тук-там с валежи.
 12 късметчета за октомври за всяка от 12-те зодии 12 късметчета за октомври за всяка от 12-те зодии
Октомври е към този момент тук и би трябвало да знаем какво ни чака. Всяка зодия си има късметче за октомври. Ето какво е то, нека се сбъдне! Овен &nd...
През третото десетдневие температурите ще са към нормалните. През първата половина от интервала още веднъж ще има възможност за валежи. През втората - наклонността е да има повече спокойни и относително топли дни, само че към този момент с присъщите инверсии и с ниска облачност в утринните часове, предвижда Марияна Попова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР