Най-вероятно ще сме заедно с коалиционния ни партньор ГЕРБ за

...
Най-вероятно ще сме заедно с коалиционния ни партньор ГЕРБ за
Коментари Харесай

Румен Христов: Лилков е антипод на Терзиев, какво ли ще кажат в Германия, ако издигнат за кмет на Берлин внук на генерал от Гестапо

„ Най-вероятно ще сме дружно с съдружния ни сътрудник ГЕРБ за множеството места на кметските избори. Нямаме дефинитивно решение за София. За Вили Лилков мога да кажа единствено хубави неща. Номинациите в ГЕРБ не престават, ще забележим кой ще бъде. Г-н Вили Лилков е противовес на Васил Терзиев, който е претендентът на ПП-ДБ. Интересно е по какъв начин биха реагирали в Германия, в случай че повдигнат внук на военачалник от Гестапо за кмет на Берлин. “Това сподели в студиото на водачът на Съюз на демократичните сили и народен представител от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

" Постъпихме национално отговорно. Това не е коалиция. Не е колегиално, че сътрудниците от ПП-ДБ желаят да окупират всички властови позиции, само че продължаваме напред. Те избраха формулата те да бъдат в изпълнителната власт, а ние в регулаторните органи и в Народното събрание, нямаме нищо срещу и да се сменим, в случай че желаят, те да предложат хората за регулаторните органи и в Народното събрание, а ние да сме в изпълнителната власт. Няма проблем.Димитър Радев е най-подготвеният човек за гуверньор на Българска народна банка. Надявам се, че ще се оправи добре, в случай че бъде определен, има нашата поддръжка.Има задоволително органи, които да ревизират тези контракти за инхаус поръчките и за тристранното съглашение, дали са корупционни ", показа още Христов.

" Срам ме е от такива мнения за Украйна, каквито изрази президента. Новото държавно управление прави верните стъпки във връзка с цивилизационния избор, който направи България преди доста години. Можем да стигнем до такава степен, че ще се дава помощ, която няма да въздейства на отбранителните качества на България. Става въпрос за оръжие, на което ще му изтече срокът на валидност, муниции, които изтичат като валидност също. След това можем да мислим и за МиГ-овете, на които също им изтича ресурсът в който могат да се употребяват.Единият от критериите, които би трябвало да осъществим е, че би трябвало да имаме до 3% недостиг, в случай че желаеме да влезем в еврозоната. Ние предложихме един пакет от 200 милиона за нарастване на заплатите в бранш " Сигурност ", само че се надявам, че финансовият министър ще откри от кое място да ги вземе. Най-вероятно ще се пипнат финансовите разноски. Те и тези, които се дават в този момент едва ли са задоволителни, само че това е вероятният бюджет. Тежката задача е през тези пет месеца да го осъществим и да забележим покриваме ли критериите или не.Ползите за България от еврозоната са големи. Грешката е, че не обясняваме на българските жители какви са те. Аз имам вяра на Димитър Радев, той сподели, че реалистичната дата е 1 януари, 2025г. Предимствата са доста. Финансовият министър би трябвало да каже какви са загубите, тъй като не сме член на еврозоната ", безапелационен е водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР