Най-вероятно ще има предсрочни избори, каза пред журналисти в Букурещ

...
Най-вероятно ще има предсрочни избори, каза пред журналисти в Букурещ
Коментари Харесай

„Няма надежда“: Борисов обяви, че отиваме към предсрочни избори

Най-вероятно ще има предварителни избори , сподели пред публицисти в Букурещ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който взе участие в конгрес на Европейската национална партия.

„ Такова единодушие в Народното събрание, такова единомислещо гласоподаване да си замине този кабинет. До нощес бяха си изтеглили предлагането, а сутринта внасят предложение. Не виждам за какво по този нахален метод се отнесоха с всички в Народното събрание. Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътуваха с кабинета, с цел да не вземат участие в дебатите “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за оставката на кабинета, която беше гласувана през днешния ден в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

„ Питам моите съдружни сътрудници по този начин ли се отстоява държавно управление, по този начин ли се дава отговор на рецензията. С кое лице ние сутринта застанахме да кажем, че би трябвало да продължи това държавно управление. Затова ли го направиха, до момента в който знаят, че ни няма. Защо бързаха да го създадат, за какво е това пренебрежително отношение. И чух Асен Василев през днешния ден, който си сменил и заместник-шефа на митницата, че ще има единствено козметични промени в новия кабинет. Ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и правосъдната система, ние няма да участваме “, сподели още Борисов.

С това си държание те през днешния ден ни пратиха в ръцете на президента Радев, упрекна Борисов ПП-ДБ.

„ От него към този момент зависи всичко. Кое беше нужно - да съсипят държавното управление през днешния ден и да цъкат часовник в ръцете на президента Радев. Нищо неприятно не споделям, само че към този момент от президента Радев зависи по кое време ще са изборите, по кое време ще се консултациите, какъв брой време ще ни държи или няма да ни държи. Защото той, в случай че не беше благородник, можеше на следващия ден да ни назначи съвещания, има право “, сподели Борисов.

Според него „ тези хора сега играят единствено една игра “ – да излезе ГЕРБ, че е отговорен.

„ Много добре видяха социологията, че в случай че се разграничени двата избора, то те единствено на европейските избори ще катастрофират. Само че би трябвало да излезем ние отговорни. Понеже не желая да излизам отговорен, по тази причина съм изпратил с техните дами дамски екип. Ако намерят съществено решение на кабинета, ще отида да се подпиша. Но другояче като почнат да се събират водачите им на тумби и дойдат и дамите им, нямам работа в подобен панаир, не желая да вземам участие в него “, сподели още Борисов.

Той изясни, че ГЕРБ-СДС са излъчили специалисти и хора, които да договарят, само че съобщи, че не вижда положително решение на този цикъл за ротация. По думите му е трябвало след няколко дни да бъде подадена оставката, а до тогава да вървят договарянията.

Те предизвикаха през днешния ден това да се случи и няма вяра. Щом желаят изборите, а те ги желаят, те ги желаят, те ги предизвикат “, сподели още Борисов.

Той разяснява още, че на конгреса на Европейската национална партия през днешния ден са получили скъпи препоръки от всички. „ И хората се тревожат, тъй като ние не можем да им отговорим на главния въпрос - кое наложи, до момента в който сме тук, да се подаде оставка. Бъдещият министър председател би трябвало да е там с Денков, като това човек даже не може да го асимилира “, съобщи още Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР