Най-важното за България сега е да влезе много бързо във

...
Най-важното за България сега е да влезе много бързо във
Коментари Харесай

Иван Костов: Продажбата на оръжия за Украйна чрез посредници разколебава доверието към България

Най-важното за България в този момент е да влезе доста бързо във вътрешните кръгове на евроатлантическата интеграция, другояче рисковете за страната ни ще порастват. Това съобщи през Българска национална телевизия експремиерът Иван Костов.

Той уточни, че войната в Украйна дестабилизира освен стопанските системи, само че и води и до политическа дестабилизация.  По думите му тази война ще бъде продължителна и на този декор нищо положително не се вижда за България.

Костов акцентира, че би трябвало да модернизираме армията си, да влезем в Шенген и да въведем еврото – единствено по този начин ще  се минимизират рисковете за България. Той не е склонен, че страната ни не е подготвена за еврозоната – Гърция също не е изпълнявала всички условия,  но министър председателят на страната по това време Костас Симитис е оказал помощ тя да одобри еврото.

Иван Костов разяснява, че продажбата на муниции на Украйна посредством медиатори не се е отразила удобно на позициите на България  – такива дейности пораждат подозрения в Европейски Съюз и НАТО, че не сме задоволително солидарни членове на общата идея, оставят ни в периферията.  „ Не сме в сърцевината,  където се вземат решенията “, добави той.

„ България не завоюва от това, че не изпрати безплатна помощ на Украйна и то такава, каквато украинската страна искаше “, безапелационен е Иван Костов.

Той посочи, че е рисково за България да остава в периферията на евроатлантическото пространство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР