Най-важното за България е да имаме големи стратегически енергийни геополитически

...
Най-важното за България е да имаме големи стратегически енергийни геополитически
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Хъб “Балкан” е хубав проект, но за него няма газ

Най-важното за България е да имаме огромни стратегически енергийни геополитически планове, които да обезпечен нашата икономическа и енергийна самостоятелност. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев по Българска национална телевизия.

“Има една поредна променчивост на българската енергийна политика, тъй като по едно време имахме взрив на ВЕИ- бранша, заледяване на нуклеарни планове, прекъсване на геополитически планове като “Белене” и Южен поток”, уточни Стойнев.

Проблемът, съгласно него, е какво се вършим оттук насетне и ще можем ли да имаме дълготрайна тактика, както и поредна външна политика.

“Не може да градиш своята либералност, както го вършат политиците от ГЕРБ, опъвайки се или хулейки Русия и да казваш аз какъв брой съм либерален, по какъв начин пазя европейските полезности. Само че съгласно мен европейските полезности не са това точно богатите страни да имат достъп до съветски газ, на една в действителност удобна цена, а за по-бедните страни от Балканите да няма достъп до тази газ”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите на Стойнев “хъб “Балкан” е прекрасен план, само че за него няма газ”.

“Въпросът е, че без съветска газ мъчно може да съществува хъб “Балкан” и е хубаво всяко едно държавно управление да се бори за този план. Той е прекрасен план за България”, съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР