Най-важното от днешната среща на върха в Брюксел е, че

...
Най-важното от днешната среща на върха в Брюксел е, че
Коментари Харесай

Мило Джуканович: Страните от Западните Балкани имат своето място в ЕС

Най-важното от днешната среща на върха в Брюксел е, че беше изпратено ясно обръщение, че страните от Западните Балкани имат своето място в Европейски Съюз и че е доста значимо да се възвърне доверието в политиките на промени, съобщи президентът на Черна гора Мило Джуканович, заяви Танюг.

Той сподели пред кореспонденти след срещата на върха ЕС-Западни Балкани, че е било говорено много  за геополитическия подтекст в светлината на експанзията и че е в допълнение очебийно смисъла на приобщаването, изключително на страните кандидатки. Ясно бе очебийно, че е значимо всички страни да схванат, че би трябвало да се основават и с двата си крайници на европейските полезности, акцентира Джуканович.

Той уточни, че е било разисквано по какъв начин да се преодолее задънената улица в европейската интеграция, за съответни проблеми към нефункционирането на Босна и Херцеговина и в светлината на предлагането Босна да получи статут на претендента. Президентът добави, че са говорили и за процеса на разговор сред Белград и Прищина и най-много за несигурността на началото на договарянията със Северна Македония и Албания.

Всички чакаме с неспокойствие някои начинания, които, доколкото разбирам, ще бъдат импортирани за решение в българския парламент в понеделник. Не е ясно дали самодейността ще отговори на упованията на Северна Македония. Новият миг е, че през днешния ден се чуха няколко гласа, които поддържаха, само че в случай че не се стигне до съглашение сред България и Северна Македония, ще стартират договаряния с Албания, сподели той.

Черногорският държавен глава сподели, че атмосферата на Съвета е била да се признае нуждата от предоставяне на нова динамичност на процеса на договаряния със Западните Балкани, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР