Най-важното нещо, ако искате здрави цветя, на същите да предоставите

...
Най-важното нещо, ако искате здрави цветя, на същите да предоставите
Коментари Харесай

Направете това и орхидеята ще цъфти повече от 3 пъти годишно

Най-важното нещо, в случай че желаете здрави цветя, на същите да предоставите големи грижи. По-специално, орхидеята желае доста светлина и се опасява от несъразмерна влага. 

Орхидеята Phalaenopsis (Фаленопсис) е едно от най- красивите стайни цветя. По предписание я купуваме, когато е цъфнала, само че с течение на времето цветовете понижават, а нейните притежатели стартират да се чудят дали са създали нещо неправилно. Този път ние ще ви разбираем, за какво орхидеята не цъфти и по какъв начин може да поправите това.

Средната дълготрайност на цъфтежа на орхидеята е три месеца. Обикновено цъфти два или три пъти годишно, а почивката сред цъфтежите може да бъде няколко месеца.
За да се насладите на по-честото цъфтене на това цвете, ще ви оказват помощ следните препоръки:
● Осигурете на орхидеята температурната разлика. Например, поставете саксията през нощта на ветровито място (до 15 градуса).

● Намалете количеството на азот в храненето. Фосфорът би трябвало да има преимущество, защото точно той подтиква цъфтежа. 

● Овлажнете въздуха към нея.

● Преместете саксията с орхидеята за 5 дни на мрачно място. След три седмици тя би трябвало да пусне пъпки. Този метод е подобаващ единствено за възрастни и здрави цветя.
Прост трик, с който ще накарате каланхое да цъфти
Каланхое е красиво цвете, което цъфти постоянно. Ето няколко съвета, с цел да накарате растението още веднъж да ви подари с прелестни цветове. ...

● Вместо класическо поливане, се предлага в саксията с орхидея да се слагат няколко кубчета лед. По този метод тя по-бързо ще разцъфне.

● Ако забележите, че при една неразцъфнала орхидея интензивно порастват корените или листата, това значи, че тя има съответния метод на развиване. Докато този интервал не приключи, вашето цвете няма да разцъфне. Затова, бъдете търпеливи.

● И най-важното от всичко – осигурете й положителни грижи. Орхидеята желае доста светлина и се опасява от несъразмерна влага. По време на цъфтежа се полива малко, два пъти седмично, а през останалото време е задоволително и един път

 

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР