“Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това,

...
“Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това,
Коментари Харесай

Милен Любенов по Дарик: Един политик иска да излезе от “Магнитски”, а други не искат да влизат

“Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че с помощта на това, което направихме с господин Борисов, двете партии ГЕРБ и Движение за права и свободи да кажем, че дерогацията завършва след една седмица, „ Лукойл “, както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози ". Това сподели съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща сред представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи в Народното събрание по отношение на предлагането на ГЕРБ за анулация на дерогацията на „ Лукойл “, заяви Българска телеграфна агенция.

В ефира на “Кой приказва ” с Мария Черешева социологът от “Маркет Линкс ” Добромир Живков, разяснява настоящата тематика: “Трудно ми е да кажа, това е доста характерна материя, има доста събития и диалози, на които ние не можем да станем обществено очевидци. Общото ми чувство е, че и страната, и ръководещата коалиция оказват сериозен напън върху рафинерията и върху съветските енергийни ползи в страната ”.

По думите му това е част от един по-дълъг развой, който е почнал с началото на войната в Украйна и се задълбочава. Живков не предвижда скоро да станем очевидци на неговия край.

“Тази поляризация продължава да се уголемява, даже мога да кажа, за жалост, и на културно равнище ”, заключи социологът.

Според политолога Милен Любенов ръководещото болшинство има решение, че тази дерогация ще работи още една година, с цел да може “Лукойл ” да бъде квалифициран за тази промяна, с цел да няма внезапно повишение на цените.

“Има скрити пластове, които не можем да забележим, тъй като и през последната седмица чухме информация, че се готви продажба на “Лукойл ”. Очевидно е, че някои партии, които дълго време бяха упреквани и от техни съперници за внедряване на съветски ползи, и в този момент внезапно тъкмо тези сили демонстрират себе си в най-светла евроаталничека светлина. Има опит да покажат кой е по-голям евроатлантик. Това е ориентирано и към външните ни сътрудници, освен към българските гласоподаватели. Явно един политик прави опит да излезе от листата “Магнитски ”, а от ГЕРБ се пробват да не влязат в този лист ”, заключи Люенов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР