Най-важното е да правиш това, което обичаш. Да караш хората

...
Най-важното е да правиш това, което обичаш. Да караш хората
Коментари Харесай

SOFI TUKKER пред БНР: Светът е пълен с вдъхновения

" Най-важното е да правиш това, което обичаш. Да караш хората да се усещат щастливи . Да правиш дните им малко по-хубави. Да им предложиш места, на които да танцуват и да се усещат свободни ".

Това показа в изявление за БНР Тъкър Халпърн, половинката от дуета SOFI TUKKER. Дамската част добавя Софи Хоули – Уелд.

Двамата сътвориха сензация на клубната сцена, имат две номинации за премиите Грами. За най-хубав денс запис през 2017 година е номинирана песента Drinkee, а две години по-късно са номинирани за най-хубав денс/ електронен албум. В България през днешния ден те са доста настоящи и поради общия им шлагер с Махмут Орхан – Forgive me, част от втория им албум Wet Tennis.

" Музиката ни оказа помощ да не мислим доста за компликациите. Помогна ни да се усещаме по-малко сами . Макар да свирехме и всичко да беше обвързвано с танци и занимания значими бяха и диалозите сред хората по-късно. Беше необикновено по този метод да лекуваме терзанията си по време на пандемията ", описа Софи в предаването " Понеделник вечер ". Тъкър разказа времето на ограничавания поради Covid-19 като вдъхновяващо: 

" Беше мъчно, несъмнено, само че гледахме да сме при почитателите си всеки ден, като излъчвахме онлайн. Близостта с хиляди хора по целия свят в толкоз мъчно време сътвори доста мощна връзка, която ни накара да се усещаме доста близки и да се опознаем по-добре . Израснахме доста. Концертите ни след пандемията са доста по-луди и огромни ". 



Софи и Тъкър се срещат за първи път в университета Браун. 
" Аз упражнявах баскетбол, Софи учеше. Разболях се тежко. Бях на легло седем месеца. Научих се по какъв начин да върша музика, гледайки клипове в YouTube. Когато се върнах в университета, станах диджей. Открих Софи на общо присъединяване в една художествена изложба. Тя свиреше джаз и боса нова. Много красиви жанрове, само че доста мудни. Помислих си – ще е готино, в случай че нейният жанр музика с португалския език се миксира с по-танцувални ритми . Започнахме да работим дружно, дипломирахме се и се пренесохме в Ню Йорк. Трябваше да я убедя да се преместим там и да стартираме да вършим музика дружно. Оказа се в действителност добра композиция ".

Понякога обаче към положителните хрумвания се потегля страхливо. Такава е била и първата реакция на Софи.  

" Първоначално бях по-скоро срещу. Чувствах, че имам проект, който желая да последвам. Исках да се върна в Бразилия и да върша музиката, която тогава създавах. Не знаех доста за електронната музика. Не желаех да пребивавам в Ню Йорк. Тъкър обаче беше доста безапелационен и съм удовлетворена, че го послушах. Това е най-хубавото решение, което съм взимала. Продължавам да обичам Бразилия. Известно време учих там и усвоих португалския. Има нещо доста особено в музиката им. Много години я чувам. Затова започнах да изучавам и езика, а когато отидох там, се влюбих още повече. Бразилия е най-любимото ми музикално място на света. Португалският е съвършен за пеене . Има толкоз доста поджанрове в тази музика. В нашата музика ние загатваме доста дребна част от тях. В албума ни сме се вдъхновявали и от Западна Африка, както и от Турция – въпреки всичко имаме дует с турския диджей Махмут Орхан. Има безпределно доста вероятни музи по света ". 


С съвсем два милиона гледания Forgive me е същински шлагер в България . Създават я дружно с турския диджей Махмут Орхан.

" Беше забавно да работим по тази ария. Планирахме да записваме в дома на наш другар, само че аз се усещах тъжна. Споделих с Тъкър, че не ми се работи в този ден, а той ми отговори – за какво не използваш това в музиката ни. Ние не работим по този начин - не използваме възприятията в музиката си. Искаме постоянно да сътворяваме радостни неща . Беше забавно предизвикателство да трансформира нещо тъжно като текста на Forgive me в ария, която кара хората да танцуват ", призна Софи. 

Original sin e част от новия албум на дуото – Wet tennis. Софи описа: 

" Искахме да създадем оптимистичен албум. В него има радостни и цветни песни. Подбрахме тези, които го трансфораха в нещо положително и красиво ". 


" Стилът ни е микс от мозъка на Софи и моя . Идваме от разнообразни музикални стилове. Това, което тя слушаше и познаваше като музика, беше толкоз друго от това, което слушах аз. Не мисля, че щяхме да вършим музиката, която сътворяваме в този момент, в случай че бяхме един човек . Трябват две изцяло разнообразни характерности и ползи, с цел да се сътвори нещо ново и забавно ", счита Тъкър.

" И двамата би трябвало да обичаме основаното от нас. Ако Тъкър не хареса по какъв начин звучи обещано нещо, не го включваме, даже и на мен да ми харесва. Доверяваме се един на различен ", добави Софи.

Тя обича да открива нови музикални стилове и хрумвания по целия свят. Не не помни обаче за своите европейски корени.

" Родена съм в Германия. Родителите ми живеят в Европа, дядо ми и баба ми също. Дори когато учех в Америка, ходех в немски учебни заведения. Мисля, че нашата музика е въодушевена от музиката на доста места. Повлияло ни е звученето на Южна Америка, на Европа. Където и да отидем, опитваме се да се вдъхновим от локалното звучене, което може и да не сме чували преди ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР