Най-важно за световния мир е Израел да премахне опасността. Подготовката

...
Най-важно за световния мир е Израел да премахне опасността. Подготовката
Коментари Харесай

Ликвидирането на Хамас е единственият начин да се сложи край на терора

Най-важно за международния мир е Израел да отстрани заплахата. Подготовката на " Хамас " за завладяване на Западния бряг е индикация за нарушавания баланс в района. Докато не се решат вътрешните проблеми на Израел, заселническата политика на Нетаняху и външният фактор - опасността от " Хамас " не бъдат туширани, няма по какъв начин да се приказва даже и за непълен мир, това разяснява Христо Петров, публицист, в предаването " Бизнес старт " с водеща Роселина Петкова.

Предупреждението, от страна на Израел за изтегляне на жителите на линията Газа, може да е значи, че се чака огромен удар. Израел има процедура да изпраща такива известия преди нанасянето на удар, изясни Петров. Той добави, че в тази комплицирана обстановка държавното управление на Израел е насила да приложи крайни ограничения и са решени да сложат завършек на терористичните интервенции на " Хамас ", като единствения метод това да се случи е да се ликвидира активността на " Хамас " в линията Газа.
Гостът счита, че сравнението на Нетаняху за дейностите от предишния уикенд с терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати са по-скоро на база неочакваността на нападението, а не за започването на вълна против терористичните офанзиви в целия Близък изток. В случая приказваме за двустранен спор, а на територията на Близкия изток работят огромен брой терористични организации, което прави невероятно започването на интервенция против всички тях, добави той. Най-важно за международния мир е Израел да отстрани заплахата, счита Петров, защото моментът за спокойно превъзмогване е пропуснат след неприемането на съглашенията от Осло, от страна на " Хамас ". В предишното се следи предпочитание за мир от страна на Израел, само че в идеологията на " Хамас " е заложено да не бъдат създавани „ две страни за два народа “, добави той.

Гостът изясни, че след гибелта на палестинския водач Ясер Арафат настава разединение в Палестина, от което " Хамас " се възползва и заема пространство, което се освобождава в линията Газа.

" Това беше употребявано от други играчи в района, с цел да си прокарат свои позиции през " Хамас " против Израел. “

Взривяването на главните самолетните писти на летищата в Дамаск и Алепу приказва за готовност на израелските служби, защото това се случва половин час преди кацането на самолета на иранския външен министър, изясни Петров. Той сподели, че няма по какъв начин да се допусне разширение на иранското въздействие в Сирия.

Гостът посочи, че " Хамас " не съставлява палестинската общественост в района, те се възползват от слабостта на палестинското управление на Западния бряг.

" Хамас " се приготвя за завладяване и на Западния бряг, което към този момент е една сериозна и рискова индикация на нарушавания баланс в района “, изясни Петров.

Възможният излаз е елиминиране на терористичното държание на " Хамас ". Гостът изясни, че вътрешнополитическите проблеми на Израел и заселническата политиката на държавното управление на Нетаняху, която завзема територии и прогонва палестинци от местата, които населяват от генерации, основава напрежение както в Палестина, по този начин и в Израел. Докато не бъдат решени вътрешните проблеми на Израел и външният фактор, а точно опасността от " Хамас ", не бъдат туширани не може да се приказва даже за краткотраен мир. Той добави, че мирът е комплицирана материя и би трябвало всеки участник да е наедно удовлетворен и да има гаранция, че няма да бъде нарушен, а " Хамас " не демонстрира задоволително политическа зрялост и еластичност, с цел да могат да подсигуряват на останалите участници и на своите последователи мир. Действията на " Хамас " са срещу ползите на палестинските жители, които ги поддържат, съобщи Петров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР