Най-важно за правителствата на България и РС Македония в този

...
Най-важно за правителствата на България и РС Македония в този
Коментари Харесай

Премиерът Петков след среща с македонския му колега: Очакваме провокации

Най-важно за държавните управления на България и районен съд Македония в този миг е да има градивен разговор и да не се поддаваме на провокации от разнообразни групи, които се пробват да нагнетят напрежение, това съобщи в Рим министър председателят Кирил Петков след среща с македонския му сътрудник Димитър Ковачевски и външните министри на двете страни. 

" Само през градивен разговор ще можем да продължим в посоката на добросъседство , която и двете държавни управления желаят ", сподели Петков и добави, че се надява идната стъпка да е свикването на Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) към президента, с цел да се разиска всичко след двустранните срещи. 

" Не сме се обвързвали с никакви периоди, единственото, което се обвързахме, е да държим положителния звук, външните министерства да продължяват да работят. Обещахме си градивният звук да бъде непокътнат. Очакваме идващите седмици и месеци разнообразни групи, които не желаят добросъседство сред нашите страни да се пробват да вършат провокации. Потвърдихме си, че посоката за добросъседство е значима и обща, когато работим дружно ", добави министър-председателят. 

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР