Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:България

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:България
Коментари Харесай

Три минути: България отказва закрила на осъден на смърт. Полицията обвинява жертвите за полицейското насилие

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
България отхвърля протекция на наказан на смъртПолицията упрекна жертвата за насилието “Вагнер ” към този момент взе участие в учения в Беларус
Иранец се отхвърля от исляма и приема християнството. Родината му го осъжда на гибел. Сега той кандидатства за протекция в България, само че управляващите му отхвърлят. Според тях той не е изложен на риск в Иран. тази история.
“Лукойл ” отхвърля контрабанда
“Лукойл Нефтохим Бургас ” ръководеното от нея нефтено пристанище “Росенец ” е осъществявана контрабанда. С тези изказвания депутати аргументираха настояването концесията да бъде прекъсната.

В същото време се организира спомагателната вноска върху свръхпечалбата си, която беше въведена със закон.

Руската “Лукойл ” придобива дялове в рафинерията “Нефтохим Бургас ” през 1999 година наблюдава по дати връзките на България с съветския колос.
Украйна не “отстранява ” българи
Хората в описи в украинския уебсайт “Миротворец ”, както настояват проруски политици и медии в последно време. Украйна сподели, че уеб сайтът няма нищо общо с институциите и държавната ѝ политика. Службите в България въпреки всичко ще ревизират дали има заплаха за български жители, които са в тези описи.
Полицията упрекна жертвите за насилието
Помните ли полицейското принуждение на митингите през 2020 година? Сред пострадалите беше Цветелина Цветкова, която осъди столичната полиция. Сега обаче институцията апелира, а в жалбата са употребявани квалификации за жертвата и написа, че тя сама се е сложила в тази обстановка,.

на министъра на правораздаването Атанас Славов против избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор. Според Славов той не е определен по вярната процедура, само че съдът даже не прегледа причините му.

Европейската прокуратура хипотетична проведена незаконна група, която търгува с първокласни коли. Разследващите считат, че са нанесени най-малко 11 милиона евро вреди на бюджета на Европейски Съюз.
Русия атакува украински пристанища
Русия нанесе нови удари по украинските. Обстрелите започнаха, откакто Москва се отдръпна от договорката за експорт на украинско зърно през Черно море.

Русия има намерение, пренасящи зърно от Украйна през Черно море, и да упрекна за това Киев, предизвести Белия дом.

Цените на пшеницата на международните след решението на Русия да спре да извършва съглашението за експорт на украинско зърно.

Европейски Съюз против Русия, наложени поради военната ѝ експанзия против Украйна. Сега те са в действие до началото на 2024 година

В Санкт Петербург още идват бежанци от окупираните от Русия украински територии, наводнени след разрушаването на язовир “Нова Каховка ”. Повечето не престават пътя си към Европа. Но преди да тръгнат,.

Войници в Беларус с бойци от съветската наемническа група “Вагнер ” до границата с Полша. Ден по-рано създателят на групата Евгений Пригожин сподели във видео, че ще направи беларуската войска втората най-хубава в света.
Три рекомендации
След 18-годишното ръководство на ГЕРБ в София гласоподавателите търсят смяна. Но претендентите за кмет, които в дясно на политическия набор и не са издигнати от ГЕРБ, са към този момент двама. Ще раздели ли това гласоподавателите?

Промени в закона за горите, препоръчани от Движение за права и свободи, може да основат условия за черен пазар на дървесина и за напън върху хората от кметовете, които получават по-големи пълномощия,. Текстовете обаче ще се ревизират.

Сигурно сте чули за шефа на болничното заведение “Майчин дом ” в София, който получава 60 000 лв. на месец, до момента в който други лекари едвам свързват двата края. Проблемът не е в единичния случай, а в системата. изяснява за какво.
Човек на деня
Рокът е на върха на известността си, когато един китарист и неговата група вземат решение да опитат нещо коренно - съчетават рок акомпанименти с латиноджаз. Те са “Сантана ”,. Той е човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР