Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:ПреговоритеМултацитеЗакрепостените

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:ПреговоритеМултацитеЗакрепостените
Коментари Харесай

Три минути: Призоваваш да се избиват деца и ти се разминава? Да, в Русия. Откъде идват мултаците?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
ПреговоритеМултацитеЗакрепостените деца
Росен Плевнелиев и Соломон Паси още търсят болшинство за ръководство. Във вторник те, а по-рано и с ГЕРБ и “Български напредък ”. Другите партии отхвърлиха или не бяха поканени.

Движение за права и свободи е подготвена да търси благоприятни условия за “евроатлантическо болшинство ”, сподели депутатът след срещата. Същото сподели и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, когато предложи този формат за договаряния. Двете партии нямат задоволително депутати.

Плевнелиев и Паси в Народно заседание, която отразява постигнатото при договарянията. Според тях има единодушие за поддръжка за Украйна и правосъдна промяна, без обаче да се загатва основния прокурор.

“Възраждане ” не получи покана от контактната група на Плевнелиев и Паси, само че Тя ще предложения другите партии на диалози за участието на България в еврозоната. “Възраждане ” е срещу, а всички други партии го поддържат.
Мултаците
“Мултигруп ” на Илия Павлов остана в историята не с стопански триумфи, а с понятието “мултаци ”, което още преследва някои български политици. Какво беше “Мултигруп ”?. Ако имате време единствено за една история през днешния ден, дано да е тази.

Гледайте през днешния ден в 14 часа онлайн на уеб страницата на и в страниците ни в обществените мрежи диалога на Генка Шикерова с Николай Стайков. Темата е историята на прехода.
Войната
специалисти от Международната организация за атомна сила да ревизират, че Киев се готви да употребява “мръсна бомба ”. По-рано президентът Володимир Зеленски отхвърли обвиняванията и може да употребява такова оръжие. изказванията на Русия като “очевидно погрешни ”.

Русия няколко пъти заплаши с нуклеарни оръжия. Няма сигнали, че Путин е подготвен да нападна западни столици с ракети с огромен обсег. Има обаче и друга опция - така наречен тактически оръжия. Какво съставляват и за какво са рискови?.

Силите на иранските дронове, които съветската войска употребява против цивилни цели в Украйна, счита английското разузнаване., че Израел е дал на украинските сили данни, които им оказват помощ за това.

украинските чиновници на АЕЦ “Запорожие ” да подпишат контракти с съветската компания “Росатом ”, заяви Украйна. Назначените от Москва управляващи в окупирания Херсон, в който желаят да включат поданици на града.
Побоите
Преди дни 108 украинки се върнаха от съветски плен след замяна на военнопленници. Сред тях има и военни, и цивилни. “Всяка заран, всяка вечер ни биха ”, спомнят си те. Вижте.

Една имитация в ефира на следената от страната съветска медия RT провокира вълна от отвращение. Водещият Антон Красовский да бъдат давени и горени. Украйна ще го съди за за подстрекаване към геноцид. В Русия единственото, което му се случи, е че малкия екран стопира да работи с него.
Закрепостените деца
Записали сте детето си да тренира екипен спорт, само че след края на сезона решавате да го преместите в различен клуб. Няма проблем – в случай че детето ви не тренира волейбол. Не пропускайте историята на 17-годишния Александър, който не може играе волейбол, до момента в който татко му не заплати 8600 лв...

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
От Лондон до Пекин
новият министър председател на Англия. Той остана единствен претендент за лидерския пост в ръководещата Консервативна партия. По-рано от конкуренцията.

Пътят към едноличния режим на е забележим от няколко години. Той беше одобрен от Китайската комунистическа партия като най-влиятелната политическа фигура в Китай след Мао Дзедун. по какъв начин се стигна до това.
Две рекомендации
За пет месеца тя стана трета в света и първа в Европа, макар че от няколко години е измъчвана от травма. Двукратната европейска е човек на деня на Свободна Европа.

Днес малко след 12 часа българско време има отчасти слънчево затъмнение. Какво е забавното в него и по какъв начин да го наблюдавате безвредно? на учените от Софийския университет.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР