Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Парламентът

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Парламентът
Коментари Харесай

Три минути: Радев свика парламента. Прокуратурата атакува журналисти. Предлагала ли е България МиГ-29 на Украйна?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Парламентът се събира в срядаПрокуратурата нападна журналистиКои са руснаците, които са срещу войната
Президентът Румен Радев насрочи Народно заседание в сряда. Новината идва седмица след предварителните парламентарни избори на 2 април.

В новия парламент ще има шест парламентарни групи. Най-малката ще е на “Има подобен народ ”, която събра малко над 4% от гласовете. Как партията на Слави Трифонов се върна в Народното събрание? Отговорът е в.
България и изтребителите за Украйна
Няколко държавни служби в Съединени американски щати от приключването секретни документи за войната в Украйна от американското военно министерство. Документите се появиха в обществените мрежи и се твърди, че съдържат военни секрети.

През февруари да подари на Украйна изтребителите си МиГ-29, заяви Си Ен Ен, като се базира на един изтеклите документи. Българското Министерство на защитата отхвърли да е обсъждано безплатно даване на самолетите, само че не отхвърли да са водени договаряния за замяната им.
Прокуратурата и публицистите в България
Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ) опитите да дискредитира публицисти. Позицията е по отношение на оповестените от държавното обвиняване чатове на журналиста от BIRD Димитър Стоянов и негов източник.

Властите в Сърбия на българската прокуратура за краткотрайно задържане на създателите на криптокомпанията Нексо Антони Тренчев и Коста Кънчев. Те са упрекнати в България като част от незаконна група, само че отхвърлят обвиняванията.

Обвиненият за злополуката на бул. “Черни връх ” в София, че не е карал колата си сега на случая. Той твърди, че няма мемоари за злополуката, при която починаха две дами, само че това се разминава с предходните му показания.

Цената на природния газ продължава да понижава. Държавният снабдител за бизнеса през май и предвижда над 17% по-ниска цена за юни. Предстои тези цени да се утвърдят от регулатора.
Русия и “изпепелената земя ” в Украйна
Русия е минала към в град Бахмут, счита командването на украинската войска. Тази тактичност е била прилагана в Сирия и цели заличаване на здания и позиции с артилерия и въздушни удари.

Украинският президент въздушни удари, които съответстваха с отбелязването на Цветница. При офанзивите починаха татко и щерка от град Запорожие. “Така терористичната страна ” отбелязва празника, сподели Зеленски.
Китай и ученията до Тайван
Китайската войска приключи ученията в региона на Тайван с подготовка за на самоуправляващия се остров. Пекин разгласи тридневните учения като отговор на посещаване на тайванския президент Цай Инуън в Съединени американски щати.

Технологичният конфликт сред Запада и Китай е към този момент ясно обрисуван. И не става въпрос за стопански ползи, а за сферата на сигурността, Въпросът е може ли да има и съдействие и до каква степен се простира то.
Руснаците, които не поддържат войната
Руският опозиционен политик Владимир Кара-Мурза може да получи до 25 години затвор за държавна измяна поради рецензиите си против войната на Русия в Украйна. пред съда той сподели, че застава зад всяко изказване, за която е упрекнат.

Цялото семейство на 16-годишния Егор поддържа войната на Русия в Украйна. Той също първоначално. Сега обаче, тъй като е хвърлил бутилка с течност по пункт за набиране на съветски бойци в символ на митинг против нашествието. “Не можех да пребивавам с тежестта на гибелта на всички тези хора ”, споделя той.

Путин и преди, и след началото на войната в Украйна. Търсят леговище в България, тъй като в родината им ги заплашват репресии. Единици получават протекция. Мотивите за отвод на българските управляващи от време на време са озадачаващи.
И две рекомендации
Той има церебрална парализа, подвижността му е понижена и комуникира посредством жестомимичен език. И неотдавна приключи следващия си маратон, а в този момент въодушевява другите..

За пръв път от половин век НАСА се приготвя да изпрати хора до Луната. Мисията “Артемис ” II е планувана за 2024. За 10 дни четирима астронавти би трябвало да стигнат до Луната и да я обиколят..

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР