Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Контролът

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Контролът
Коментари Харесай

Три минути: Нинова чака Борисов в парламента. Украйна чака танкове. Какво е общото между въглищата и джендъра

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Контролът над основния прокурорВоенната помощ за УкрайнаСтачките във Франция
В Съединени американски щати следствието против криптобанката Нексо, стана ясно преди часове. Компанията се споразумя да заплати санкция и да не предлага повече на американския пазар един от продуктите си. Новината пристигна на фона на акцията на българската прокуратура против компанията. Очаквайте през днешния ден на уеб страницата на Свободна Европа повече по тематиката.
Главният прокурор
Правната комисия в Народното събрание механизъм за следствие на основния прокурор. Това стана с поддръжката на 12 депутати от ГЕРБ, “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия и “Демократична България ”. Според основния прокурор Иван Гешев измененията са ориентирани персонално против него и са “противоконституционни ”.

Прокуратурата споделя, че си прави работата добре. Доклад на организация към Съвета на Европа обаче уточни, че в България сред равнището на корупция и броя следствия и присъди против хората на висши държавни длъжности.
Третият мандат
Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия на партиите в Народното събрание на среща в петък за третия мандат. Лидерите на - ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Български напредък ”. “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” са подготвени на двустранни срещи, а “Възраждане ” въобще няма да взе участие.

“Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” на последващи предварителни парламентарни избори. Преди изборите през октомври Демократична България предложи общо явяване, само че тогава Политическа партия отхвърли.

Националната работа за защита към този момент не охранява някогашния министър председател Кирил Петков. По думите му доводът е, че няма непосредствена опасност за сигурността му. Бившите министър председатели Бойко Борисов и Стефан Янев към момента употребяват.
Войната в Украйна
Двама украински министри приканиха страните, които поддържат Украйна, да основат и да ѝ доставят танкове, с които да се пази от съветската експанзия. Президентът на Световния стопански конгрес в Давос доставките на оръжия да идват по-бързо, с цел да изпреварят съветските офанзиви.

В същото време група от 11 страни от НАТО за Украйна ден преди преди значима среща за оръжия за Киев, която се организира в петък в Германия.

Войната ще свърши, когато Украйна принуди, сподели в Бен Ходжис, военачалник от запаса на Съединени американски щати. Според него това може да се случи още тази година, в случай че Киев получи прецизни оръжия с огромен обсег.

Европейският парламент, пред който политическото и военното управление на Русия и Беларус да бъдат подведени под отговорност за експанзията в Украйна. Българските евродепутати от Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация не участваха в гласуването.

Украински хеликоптер се разруши в сряда до детска градина в град Бровари, Киевска област. Сред жертвите има и дете. “Затворих прозорците, сграбчих децата и хукнахме към мазето ”, спомня си една от свидетелките..

Звяр раздира жертвата си, а отговорен излиза глашатаят, който е разказал погрешно историята. В Украйна съветски ракетен удар умъртви 45 души. Случаят обаче коства оставката на съветника на президента, който сподели нещо погрешно за офанзивата.

В Русия съветници приканиха Владимир Путин да “прекрати физическото и психическото принуждение ” над опозиционера Алексей Навални. Той е в наказателна колония, където здравето му се утежнява, само че не получава лекуване.
Стратегията за енергетика
Енергийната тактика на служебното държавно управление планува неосъществими планове и продължава зависимостта от въглищата, за проучване на демокрацията. какви са проектите в документа.

АЕЦ “Козлодуй ” е сключила извънсъдебнно съглашение с четири компании, свързвани с предприемача Христо Ковачки,. Така държавната компания се е отказала от 129 млн. лева неустойки и вместо това е платила на компаниите 25 млн. лв..

В същото време немски министър сподели, че от съветската сила. Страната е диверсифицирала енергийната си инфраструктура и в този момент зависи от международните пазари.

Какво мислите за тези вести? Коментирайте на страницата ни във или пишете на.
Стачката във Франция
Синдикатите във Франция. Някои линии на метрото в Париж не работят, има анулирани полети и затворени учебни заведения. “Това е единствено началото ”, споделиха те.

Повод за стачките е желанието на президента Еманюел Макрон да вкара пенсионна промяна. Той към този момент опита един път, само че се отхвърли още веднъж поради стачки. Защо концепцията провокира митинги?.

Министър-председателката на Нова Зеландия от поста. Тя е една от най-младите дами в света, заставали отпред на държавно управление, и втората, която стана майка, до момента в който заема поста.
Две рекомендации
България не желае да прави огромни крачки напред в три разнообразни области: да изоставя въглищата, да пази дамите, да си успокои речника във връзка с Скопие. И в трите случая се задейства един и същи механизъм - този на популизма,.

Просто едно провинциално момиче. Така тя обича да разказва себе си. Израснала е в беднотия с 12 братя и сестри, само че е построила впечатляваща кариера и в този момент е сполучлива актриса, певица и бизнес дама..

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР