Най-важната за Путин фирма е собственик на разбилия се самолет

...
Най-важната за Путин фирма е собственик на разбилия се самолет
Коментари Харесай

Разбилият се ВИП самолет е на Газпром

Най-важната за Путин компания е притежател на разрушилия се аероплан в Афганистан..

Разбилият се над Афганистан съветски частен самолет е принадлежал на " Газпром Авиа ". Тази версия се стартира в телеграм каналът AviaSpotter.

Машината Falcon 10B RA-09011 за последно е била видяна от радар при доближаване към афганистанската граница.

Екипажът е съобщил за спешен излишък от гориво и изискал позволение да кацне в град Куляб. После добавя за отвод на единия мотор, а 10 минути по-късно - и на другия, пишат консуматори, съобщи Блиц.

Самолетът е летял от Индия. 

Говорителят на районната дирекция за информация и просвета Забихула Амири сподели пред уеб страницата Tolo News, че екип е изпратен на мястото на злополуката, с цел да проверява случая.

Според източници на Aamaj News изчезналият аероплан се е отправял към Москва.

RBC е изпратил питане до Gazprom Avia, само че не оповестява получил ли е отговор. Федералната организация за въздушен превоз е прецизирала, че самолетът е на Athletic Group LLC и частно лице, а на борда е имало шестима души.

Falcon 10 е реактивен аероплан, създаден от френската Dassault Aviation. Производството стартира през 1971 година и завършва през 1989 година и се счита за един от най-популярните бизнес джетове на пазара. Falcon 10 нормално има екипаж от двама души и има потенциал от четирима до седем души.

Самолетът е изпълнявал под наем полет за спешна помощ по маршрут от Гая, Индия, до Ташкент, Узбекистан, и по-нататък до интернационалното летище " Жуковски " в Москва.

Самолетът " спрял да комуникира и липсващ от радарните екрани ", оповестяват управляващите.

Руски публични лица обявиха, че самолетът е благосъстоятелност на Athletic Group LLC и на частно лице. 

" Самолетът е изпълнявал под наем медицински полет от Гая (Индия) до Ташкент (Узбекистан) и Жуковски (Русия) ", съобщи Франс прес.

По непотвърдена информация на борда му е имало " прикована към леглото пациентка в тежко положение " и брачният партньор ѝ, който е платил за полета. И двамата са съветски жители.

Руското разследване разгласи, че стартира следствие за " нарушавания на разпоредбите за сигурност, довели до гибелта на двама или повече души заради немарливост ".

По-рано първичните данни бяха за аероплан на индийска компания, само че малко по-късно Министерството на авиацията на Индия отхвърли информацията.

" Нещастната самолетна злополука, която преди малко се случи в Афганистан, не е нито индийски постоянен аероплан, нито извънпланов (NSOP)/чартърен аероплан. Това е дребен аероплан, регистриран в Мароко. Очакват се повече детайлности, пишат от Министерството.

" Самолетът се разруши, само че местоположението към момента не е известно. Изпратихме екипи, само че те към момента не са пристигнали ", сподели Забихула Амири, началник на провинциалния информативен отдел.

Провинцията е дом на част от планинската верига Хиндукуш и най-високия връх на Афганистан, връх Ношак, на височина 7492 метра (24 580 фута).

Версията за ВИП персони от управлението на съветския газов колос се тиражира всеобщо в Телеграм от съветски и украински канали в Телеграм.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР