Най-важната цел на Магнитски“ е дисциплиниране на средата“, смята тя

...
Най-важната цел на Магнитски“ е дисциплиниране на средата“, смята тя
Коментари Харесай

Калина Андролова: „Магнитски“ буквално разтвори спасителен политически чадър над ПП

Най-важната цел на „ Магнитски “ е дисциплиниране на средата “, счита тя
Изваждането на лица по листата „ Магнитски “ тъкмо преди изборите е напън за свършването на няколко задания. Първата ясна задача е, че ГЕРБ би трябвало да спре да унищожава методично " стажантите " от Политическа партия. „ Магнитски “ безусловно разтвори избавителен политически чадър над Политическа партия, защото ГЕРБ ги бяха погнали с поредност от кавги и имаше заплаха момчетата от Харвард да стигнат момента на така наречен спагетизация (термин от физиката) преди да попаднат в черната дупка на политическото необратимо. „ Магнитски “ дава опция на ПП/ДБ мързеливо и с защита да осъществят предизборната си акция. Явно, че макар поразителния неуспех на Политическа партия в ръководството външният фактор реши да ги резервира като политическа действителност – както за масовка, по този начин и като рядко срещано, само че комфортно неблагоразумие при налагането на непопулярни решения за нацията ни. Такива решения бяха към този момент взети и неизбежно ни чакат още в подтекста на войната в Украйна.

Външният фактор подсказва, че няма да остави ГЕРБ с два-три удара да затрие изцяло и без излишък тази творба на конструкторския интервенционизъм, въпреки че тя се оказа доста недодялана и без механизъм за саморегулация.

Втората задача е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия би трябвало да престанат да въртят Демократична България на виенско колело за правосъдната промяна. Демократична България не могат да махнат този основен прокурор без ГЕРБ да се съгласят да спомагат. ДБ/ПП са изцяло безпомощни против политическата виртуозност на така наречен систематични партии и битката им до момента е напразна. " Магнитски " е напън нещата да се случат най-сетне без преиначаване и отсрочване. И отстраняването на Иван Гешев да бъде задвижено след приемането на законопроекта. Целта е да се промени икономическата архитектура в България, основана по време на прехода, която създава съответната политическа среда. Тази симбиоза е прекомерно втвърдена и самостоятелна от американския фактор.

Войната в Украйна е сериозен миг, който увеличи интензивността за надзор върху съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, и интензивността за обезпечаване на ясна предсказуемост. Затова натискът от Съединени американски щати за деконструиране на досегашните елити очевидно се ускори. На моменти този напън е високомерен. Принуда върху националната власт да се откаже от своите пълномощия, да анулира своята суверенност. Апропо, следим това в цяла Европа. Всички сме наясно, че става дума за геополитика, за геоикономика, за това да подкрепим линията на нашия съдружник Съединени американски щати в борбата за отбрана на демокрацията, както споделят американците, и световната доминация, както споделят всички останали. Но би трябвало по-вежливо да стиковаме своите политики, по-интелигентно да пренастройваме релсите на енергетиката ни. В България някой дава отпор. И против този отпор се работи недипломатично.

Третата задача, която се оповестява в листата „ Магнитски “, е разкъсване на АЕЦ " Козлодуй " с съветските доставки, взаимоотношения и обслужване. Доносите, които възпитано можем да назовем сигнали, постоянно са били част от българския исторически натюрел, изключително по време на комунизма. Но доносите се употребяват изборно съгласно тактиката и нуждите на външния фактор. Иначе доноси има доста и всевъзможни. В случая е комфортно да се вдигнат сигнали към избрани хора, с цел да не пречат на трансформациите в нуклеарната ни енергетика. Да се даде знак и на Българска социалистическа партия, че също е под внимание. Защото Българска социалистическа партия демонстрира, че се лута накъде да тръгне – към американските форми наляво но Политическа партия, или към доближаване на позициите с „ Възраждане “ и референдум за Истанбулската спогодба.

Как реагираха ГЕРБ на листата „ Магнитски “?! Отначало пасивно. И с понижена сила. Заплахите са безполезни, когато хората не дават знаци, че могат да бъдат пречупени. Това беше и най-важната цел на „ Магнитски “ – не толкоз удар върху съответните посочени лица, някои от тях са изцяло безобидни и имат само смисъл на мюрета. Най-важната цел на „ Магнитски “ е заплашване на останалите, дисциплиниране на средата. Целта беше да се види годно ли е пречупването, има ли сила за отговор. Ако страшилката работи дейно, незабавно ще се увеличи заплахата за още идни описи. Такива клюки вървят и те стигат до своите цели.

Из медиите основателно се завъртя въпросът и за какво от десетина европейци, включени в „ Магнитски “, осем са българи. Не тъй като България е най-корумпирана. Корупцията е като въздуха, тя е на всички места, просто би трябвало да се поддържат ограничения за чистотата на въздуха. „ Магнитски “ се употребява у нас, тъй като се оказва, че България се ръководи доста дейно с този инструмент. Ако този инструмент не работи и обществената среда отхвърля да му дава отговор надлежно, той няма да бъде използван. Изваждането на още един лист „ Магнитски “ обаче, каквито клюки витаят, ще провокира противоположния резултат и ще девалвира, ще обезцени резултата му, защото ще затвърди чувството за принуда и необективна политическа бухалка. Хубаво е да се преценя степента на напън, тъй като вместо резултата на смирено единодушие, може да се отключи дълготрайна враждебна сила. Затова от време на време, когато имаш мощен зложелател, виртуозната победа се състои в това да превърнеш врага си в другар, а не да се унищожиш, до момента в който го унищожаваш.

Като отговор на „ Магнитски “ ГЕРБ би трябвало да поддържат връзка с профила на национално виновна, суверенна и консервативна мощ. Единствено този профил може да им даде преимущество, тъй като е безспорен противовес на безразсъдството на ляво-глобалисткото обединяване. О`Браян пристигна главно да разпореди съставянето на държавно управление непременно. Защото без постоянно държавно управление България не може да взе участие пълноценно във войната, която уголемява своите измерения.

Ако би трябвало да признаем, късите парламенти и политическата рецесия в България, невъзможността да се сформира кабинет и даването на полувласт в ръцете на президента, даже с всичките забележки, които можем да извадим против него, в действителност затрудняват по-твърдото замесване на България в решения свързани с войната в Украйна. Към този миг в България властта не може да бъде сложена ясно под надзор, тъй като устойчива власт няма. Властта е трансферирана на краткотрайни държавни структури, които непрестанно се сменят и отговорността се размива. Явно има сили, които се грижат далновидно за това. Липсата на резистентен кабинет се показва за случайност, само че за какво да не си помислим, че е една осъзната тактика.

Източник: БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР