Най-важната цел е да скъсим разстоянието между гражданите и европейските

...
Най-важната цел е да скъсим разстоянието между гражданите и европейските
Коментари Харесай

Таяни: Трябва да скъсим разстоянието между гражданите и европейските институции​

Най-важната цел е да скъсим дистанцията сред жителите и европейските институции, съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни по време на обществена полемика с младежи през днешния ден в СУ " Св. Климент Охридски ".

София
 © Българска телеграфна агенция
Според него би трябвало да има три съществени задания - да се понижи противозаконната миграция, да се преборим с тероризма, да се понижи младежката безработица. Необходимо е да поставим доста старания, за възобновяване на промишлеността в Европа, за превъзмогване на климатичните промени, в поддръжка на дребните и междинни предприятия, да работим и за цифровизацията, разяснява Таяни.

По думите му не можем да бъдем конкурентоспособни на международно равнище, в случай че не работим за цифровизация. Той подчертава още върху смисъла на образованието. Доброто обучение открива благоприятни условия за битка с безработицата измежду младежите, акцентира ръководителят на Европарламента.

Той обърна внимание и на програмата " Хоризонт 2020 " за нововъведения и научни проучвания. Без научни проучвания и без нововъведение не е допустимо да се укрепи промишлеността и да се основават работни места, уточни Таяни. Според него би трябвало да се работи за по-добро съдействие сред университетите и бизнеса. Той призна, че не е елементарно да се откри решение за младежката безработица. Според него би трябвало да има нова тактика в Европа за промишлеността, да се ускори и туризмът, който ще способства за превъзмогване на безработицата измежду младежите.

В европейския бюджет следва да има повече средства за туризъм, належащо е и да има поддръжка за дребните и междинни предприятия, в това число финансова, разяснява Таяни и напомни, че има планове за млади бизнесмени по програмата " Еразъм ". Съществуват също запаси и средства за младежи, които работят в селското стопанство, добави той.

Председателят на Екологичен потенциал акцентира какво е приключил Европейски Съюз - мир, независимост за всички, вътрешен пазар, съблюдаване на човешки права, отбрана на демокрацията. Ние сме единственият континент, в който няма смъртна присъда, отстояваме човешкото достолепие, уточни Антонио Таяни и означи, че би трябвало да имаме фантазии и да укрепваме полезностите на Европейски Съюз, тъй като без тях Европа не може да стане по-силна.

По време на полемиката студентите и учениците се интересуваха от доста тематики - миграцията, тероризма, Брекзит, усещанията му за страната ни, образованието. България през днешния ден е доста по-добре отпреди 10 години, тя е проевропейска страна, съобщи Таяни в един от отговорите си. Естествено, като във всяка страна членка има проблеми и може да се свърши повече, само че според мен България работи добре и вие ще бъдете една от най-важните страни за положителната ни работа със Западните Балкани, разяснява той.

Естебан Гонсалес Понс от групата на ЕНП уточни, че тероризмът няма нищо общо с миграцията и че всички терористи, работили в Европа, са били родени тук. Мигрантите и бежанците не могат да бъдат упреквани в тероризъм, съобщи той. Според него Европа по-добре от всекиго би следвало да схваща, че, когато не можеш да живееш в своята страна, би трябвало да можеш да отидеш в друга, когато нямаш какво да работиш в твоята страна, би трябвало да можеш да отидеш в друга и да започнеш нов живот. Проблемът е, че нямаме обща политика за миграцията, нито обща политика за бежанците, належащо е да координираме всички тези политики, сподели той и добави, че Европа е съюз на правила и полезности.

Реймънд Финч от " Европа на свободата и директната народна власт " означи, че, в случай че тук идват хора,,които не почитат европейската цивилизация, имаме проблем. Той разяснява и тематиката за работещите във Англия българи и съобщи, че в Обединеното кралство никой не ненавижда поляците или българите, само че когато идва на ниска цена труд, тогава заплащането пада.

Елена Валенсиано от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите уточни, че мигрантите носят своите изгоди за обществото. Не можете да говорите за европейската цивилизация, в случай че не отчитате какъв брой значително е наличието на мигрантите в Европа, те са част от нашето общество, сподели тя.
 Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни: България е подготвена за европредседателството Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни: България е подготвена за европредседателството
България е изцяло подготвена за европредседателството. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни след срещата си с премиера Бойко Б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР