Най-удачното място за Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

...
Най-удачното място за Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)
Коментари Харесай

Сандов: Най-удачното място за НИМХ е в МОСВ

Най-удачното място за Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Смятам, че мога да подобря успеваемостта на института, като се модернизира и техниката, с която институтът работи. Това съобщи вицепремиерът по климатичните политики и министър на екологията Борислав Сандов.

Коментарът му беше в отговор на въпрос на депутата Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, насочен в парламентарния надзор.

Сандов разяснява, че не той е изискал преместването на Национален институт по метеорология и хидрология от Министерството на образованието и науката, само че уточни, че не схваща и за какво се е основало такова огромно напрежение по тематиката.

Попитан дали това не е наказателна акция, Сандов отговори, че не е.

Ако има такава, аз не вземам участие в нея. Национален институт по метеорология и хидрология прави и ще продължи да прави научни и приложни дейности, както до момента, добави министърът.

Сандов съобщи подготвеност да спомага за цялостното развиване на Национален институт по метеорология и хидрология, в това число и да се мисли за покачване на заплатите.

От Национален институт по метеорология и хидрология преди седмици показаха терзанието от прехвърлянето им към Министерство на околната среда и водите.

Учените изрекоха и неодобрение, че никой не се е допитал до тях. Вицепремиерът Сандов през днешния ден уточни, че активността на Национален институт по метеорология и хидрология е разказана в Закона за водите, а водите като сектор са в обсега на Министерство на околната среда и водите. Затова, допуска министърът, под шапката на Министерство на околната среда и водите Национален институт по метеорология и хидрология ще може да се развива повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР