Най-трудното по отношение на Косово тепърва предстои, тъй като премиерът

...
Най-трудното по отношение на Косово тепърва предстои, тъй като премиерът
Коментари Харесай

Вучич: С провокациите си Курти създава обща несигурност, страх ме е от големи конфликти

Най-трудното във връзка с Косово занапред следва, защото министър председателят на най-младата страна на Балканите " мечтае да бъде украинския президент Володимир Зеленски “. Това акцентира президентът на Сърбия Александър Вучич, цитира думите му Anadolu Agency.

По думите му " в Косово ще се случи нещо, което Сърбия не е виждала до момента и не е могла да си показа “.

" И всичко това с помощта на провокативните дейности и извънредно безотговорното държание на (премиера на Косово) Албин Курти. Страхувам се от обща неустановеност и неустойчивост. Страхувам се даже от огромни спорове, тъй като знам, че сърбите не могат да търпят това и знам, че този другият, който аргументи всичко, не желае да се пенсионира, тъй като копнее и мечтае да бъде някой като Зеленски “, разяснява Вучич по сръбската телевизия Pink.

Напрежението сред Белград и Прищина набъбна в петък, откакто полицията в Косово се сблъска с локални сърби, събрали се в опит да блокират новоизбрани етнически албански кметове да встъпят в служба. На място бяха изпратени сили с тежко съоръжение, както и представители на НАТО в Косово.

Шокови гранати и сълзотворен газ раниха минимум 10 души, откакто полицейска кола бе подпалена и се чу автоматизирана пукотевица, съгласно известия в медиите.

Властите на Сърбия разпоредиха на армията да напредне към границата с Косово и приканиха НАТО да спре насилието против локалните сърби в Косово. В събота представители на сърбите в Косово приканиха формален Белград да спре разговора за нормализиране на връзките с Прищина.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР