Най-трудно през изминалите седмици ми беше да издържа психически. А

...
Най-трудно през изминалите седмици ми беше да издържа психически. А
Коментари Харесай

Нургюл: За мен не е нещо ново да пътувам без екип

Най-трудно през миналите седмици ми беше да устоя душевен. А сега - че не мога да прегърна родителите си, а давам изявленията. Това бяха първите думи на Нургюл Салимова при прибирането си в родното село Крепча. Тя направи възторг на Световната купа по шахмат, където остана втора.

20-годишната Салимова разгласи, че да пътува без екип по шампионати не е нещо ново за нея. " От дребна съм привикнала на това. Въпреки това постоянно съм продължавала да работя. Обичам да играя шах, знам, че съм надарена.

Знам, че в случай че се трудя и всичко върви добре, ще се показва добре. За себе си, за родителите си, за страната си. Исках да се показва добре най-много поради майка ми и татко ми, защото знам какъв брой доста ме обичат и поддържат. Също бабите и дядовците ми ", разкри Нургюл за Бтв.

" Имам шампионати непрекъснато. Целта ми е да стана гросмайстор за мъже. Имам шампионат на кандидатите през април следващата година. Много се веселя, че получавам такава поддръжка. Много благодаря. Много съм прочувствена последните дни и се веселя, че хората правят оценка това, което върша ", приключи Салимова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР