Най-трагичното, защото тук говорим за трагично управление на държавата, е

...
Най-трагичното, защото тук говорим за трагично управление на държавата, е
Коментари Харесай

Иван Ченчев: За БСП водеща е борбата с демографската криза – пазарлъци за постове ние не гоним

„ Най-трагичното, тъй като тук приказваме за трагично ръководство на страната, е това, че никой от сглобката даже и не мисли да прави политики в интерес на хората, в интерес на обществото, в полза на страната. Те се занимават само и единствено с пазарлъци и систематизиране на постовете. И за жалост, вместо да гледат напред, гледат на ръководството като игра на белот, в която през днешния ден да заловен последно 10 ”.
 
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев в предаването „ Делници ” на Евроком.
 
„ Сега на ред са регулаторите, които би трябвало да бъдат самостоятелни. А те стигнаха до такава степен в нахалството си обществено да разгласят, че ще разпределят регулаторите на партийно-квотен принцип, което към този момент прави регулаторите подвластни ”, сподели Иван Ченчев и добави: „ Пазарлъците за постове и позиции направиха това политиката да стане мръсна дума. А тя би трябвало да бъде ориентирана към хората ”.  
 
Иван Ченчев бе безапелационен, че задачите на Българска социалистическа партия са да се вършат политики – не да се гонят постове и позиции и това социалистите са потвърдили с поредната си политика до момента.
 
Акцент в работата на Българска социалистическа партия ще е демографският проблем – това е от дълго време известна злополука за България. „ Готови сме с политики за битка с демографската рецесия, имаме съответни оферти. Ние и до момента имахме, само че от сглобката, за жалост, не одобряват Народното събрание като законодателен орган, който да предлага решения посредством положителни закони, а като една компания, в която всеки би трябвало да бъде осъществен на някаква позиция, да има някаква власт, с цел да може по някакъв метод да се облагодетелства ”, уточни зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.
 
В диалога за измененията в Конституцията, той разяснява: „ Не единствено, че нямаше разискване по главния закон на страната, нямаше  нито едно позитивно мнение в целия бранш – конституционалисти, съдии, следователи, прокурори разкритикуваха измененията ”.
 
„ Никой не ни е търсил. Не знам от „ Възраждане ” какви конференции са давали и какво са заявявали ”, съобщи Ченчев в отговор на въпрос на водещия Николай Колев и се обърна към него: „ Вие бихте ли се подписали под нещо, на което не сте виждали претекстовете и не знаете какво написа в тях. Промените в Конституцията са сериозен въпрос. Ако ни бяха потърсили – ние щяхме да подкрепим тази конституционна тъжба. Нашата позиция е ясно декларирана – ние сме срещу всички по този начин направени промени. Както в действителност обявиха и всички специалисти ”, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
 
Той бе безапелационен в позицията си, че когато става дума за Конституция, не би трябвало да се търсят партийни цели - би трябвало да се търсят национални цели.
 
Освен Шенген, която ще остане тематика, Ченчев сложи и една тематика, която е нова за българското общество, само че по думите му е извънредно рискова. „ Това са тъй наречените нови геномни техники, които се пробват да ни пробутват от Европа. Бях на една кръгла маса единствено преди два дни, обстановката е доста сериозна и това го обявиха редица специалисти и производители. И казусът не е само в етикетирането – това да не написа дали има ГМО, само че и в контрола. Ясно би трябвало да кажем – ние не желаеме да тровят нашите деца ”, уточни социалистът.
 
В диалога за инспекциите във веригите магазини, той уточни: „ Това е един обективен отговор на това, което прави Австрия. Трябва да кажем истината на хората - ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз, изпълнили сме всички критерии. Защо тогава? Ние втора употреба хора ли сме? Защо държавното управление го обрисува като триумф, откакто не съумя да реализира това, което авансово си начерта като задача? Това е неуспех ”, съобщи Ченчев.
 
„ Това е план на политическите дилетанти в Политическа партия. Нали имаха квалифициран екип? Трети месец кметът на София не си е оповестил публично този екип ”, реагира социалистът в отговор на въпроса за избор на ръководител на СОС. Той дефинира позицията на градската организация на Българска социалистическа партия като почтена: „ Българска социалистическа партия не взе участие в цирка, който се разиграва. Какво прави ГЕРБ сега? Привидно стои настрана, само че за пред публиката. Всъщност, извива ръцете, с цел да може да влезе в съуправление и сглобка и в София, става дума за систематизиране на бюджет от 10 милиарда лв. в идващите 4 години ”, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
 
„ Това, което се случва в София през днешния ден, е това, което се случи и в страната, когато Политическа партия влязоха в ръководството. И в случай че не беше Българска социалистическа партия – да извоюва обществения пакет, който те след това в акцията си присвоиха и откраднаха, близо 23 милиарда лева нямаше да отидат за поддръжка на хората ”, сподели oще социалистът и добави: „ Когато правиш политики в интерес на хората, имаш ясно написана стратегия - какво значение има кой ще заеме поста? За тях не е значимо дали ще се осъществя дадена обществена политика - да се преизчислят и усилят пенсиите, да вземем за пример, а е значимо кой ще надделее вътре в сглобката и ще бъде ръководител на Народното събрание ”.
 
В диалога за паметниците той бе безапелационен: „ Всеки, който протяга ръка на паметниците, в този момент, в очите на своите гласоподаватели може и да се окаже краткотрайно воин, само че в исторически аспект ще бъде политически мъртвец, който ще бъде запомнен единствено с това. Паметници на никое място не се бутат ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР