Най-тежко обаче бе положението на автомагистрала Струма. Заради снегонавявания камионите

...
Най-тежко обаче бе положението на автомагистрала Струма. Заради снегонавявания камионите
Коментари Харесай

Актуалната Обстановка: България Е Скована В Снежен Блокаж! Ето Къде Е Най-Зле!

Най-тежко обаче бе ситуацията на автомагистрала " Струма ". Заради снегонавявания камионите бяха отбивани от пътя край Бобошево. Много от пътищата в Кюстендилско бяха мъчно проходими. Хората изляха недоволството си в обществените мрежи, публикувайки фрагменти на тапи и закъсали в снега коли. Снегорин прекъсна за часове придвижването сред Кюстендил и Дупница.

По обяд интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин беше затворен за часове поради злополука сред камион и микробус. След удара камионът се завъртял и препречил и двете платна. До изтеглянето му водачите изчакваха на място, опашките от камиони от и за Видин бяха километрични.

Усложнена e ситуацията и в прохода " Шипка ". Там стартира да вали в късния следобяд, във високите елементи има и мъгла.

В София макар известията за огромен брой снегопочистваща техника, нещата не изглеждаха добре, изключително при започване на снеговалежа. Коли буксуваха на всички места поради непочистени улици. Дори напредването по съществени булеварди беше затруднено.

От общината оповестиха, че са хвърлили в борбата в снега близо 200 снегорина.

" Мисля, че в обстановка, в която в Западна Европа се стопира изобщо придвижването на всеобщ градски превоз, София за поредна година съумява да направи по този начин, че превозът да се движи, мисля, че постоянно може и по-добре ", изясни зам.-кметът по екологията на столицата Йоана Христова пред Нова телевизия.

Проблем имаше и на летище София. Имаше анулирани полети, а огромна част от останалите закъсняха.

Утре жълт код за рисково време остава в действие единствено за областите Плевен, Ловеч, Габрово и В. Търново. Акцентът за новата седмица е захлаждане, температурите ще паднат с 3-4 градуса спрямо през днешния ден. Снеговалежи на следващия ден ще има в централните региони на Дунавската низина и планините от Западна България. В централна Южна и Източна България ще вали дъжд. Валежите ще спрат във вторник, оповестиха метеоролози.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР