Най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, наложи Окръжният

...
Най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, наложи Окръжният
Коментари Харесай

Задържаният за убийството на майка си в Пазарджик остава зад решетките

Най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, наложи Окръжният съд в Пазарджик на 41-годишния Даниел Машев, задържан за убийството на 74-годишната си майка. Обвинението против него е за съзнателно закононарушение, освен това - осъществено с особена свирепост и изключително трудно за жертвата, стана ясно от думите на прокурор Георги Кацаров. За сходни действия може да бъде наложена и доживотна присъда. Машев е бил настаняван в психиатрия, само че все още на убийството е бил съответен и вменяем, демонстрира експертиза, направена след задържането му.

Защитата на мъжа се причисли към настояването на прокуратурата и също изиска постаянна стража. Адвокат Атанас Узунов се аргументира, че Даниел може да бъде рисков за околните си, по тази причина е добре да остане под надзор и вероятно да се лекува. Самият Машев не се възпротиви, единствената му имитация бе: " Нямам какво да прибавя ".

В залата той бе наведен от няколко чиновници на правосъдната защита освен с беленици на китките, само че и с вериги на краката.

Решението на магистратите предстои на неотложно осъществяване, само че може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив, като съвещанието е планувано за 11 октомври от 10,30 часа.

Престъплението е осъществено в петък, 30 септември, по обяд. Убитата е заварена в безпомощно положение, наръгана с нож в фамилното жилище на Машеви от брачна половинка си, който подал и сигнал на 112. Синът им незабавно бе разгласен от полицията като главен обвинен, а часове по-късно бе хванат в близкото село Ляхово и задържан.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР