Най-тежка продължава да бъде ситуацията в област Разград, където е

...
Най-тежка продължава да бъде ситуацията в област Разград, където е
Коментари Харесай

Министър Андрей Цеков: Най-тежка продължава да бъде ситуацията в област Разград

Най-тежка продължава да бъде обстановката в област Разград, където е лимитирано придвижването по пътната мрежа за всички моторни транспортни средства (МПС). Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството, след новините по Нова телевизия, за настоящата конюнктура в страната след тежките метеорологични условия в последните дни.

Той уточни, че в област Разград, след разчистване на някои от пътищата, са се образували спомагателни преспи от над два метра. В разградска област сега работят непрестанно на терен 35 снегорина, разяснява министър Цеков.

Министърът съобщи, че с помощта на напъните на всички държавни и общински екипи и институции обстановката в страната стартира да се възстановява. Той даде образец, че в някои области, като Шумен, бедственото състояние към този момент е анулирано. 

Проходими са съвсем всички старопланински проходи, като се изключи Троянския, който обичайно се характеризира с доста мощни навявания, сподели още районният министър и добави, че е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли в Котленския проход и от елементи в прохода Шипка. Има към момента лимитирано придвижване по пътни сектори в огромна част, на първо място от Северна България, разяснява и посочи, че в Южна България обстановката е много по-лека.

„ Всеки ден са на терен екипите на регионалните пътни ръководства и на поддържащите компании “, посочи министърът и изрази вяра в границите на идващия ден нормализацията да продължи и към средата на седмицата страната да е влезнала в „ една естествена картина “. По думите му е обезпечено зимното поддържане на всички места, а компаниите разполагат с нужните техника и материали. Цеков сподели още, че хората на терен заслужават голямо почитание и благодарности за напъните, които поставят.

По мотив рецензиите за реакцията на кабинета в обстановката, министърът разяснява: „ Работата на политическото управление на страната е да сътвори всички условия, тъй че да могат да си свършат работата експертите на терен. Мисля, че министър председателят с персонален образец и с дейности във връзка с ръководството на рецесии потвърди, че е един способен главнокомандващ в този случай “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР