Най-тежка остава ситуацията в Източна България. Силен вятър, снеговалеж и

...
Най-тежка остава ситуацията в Източна България. Силен вятър, снеговалеж и
Коментари Харесай

Усложнена остава зимната обстановка в страната

Най-тежка остава обстановката в Източна България. Силен вятър, снеговалеж и навявания затвориха десетки пътища. Наложи се и затварянето на сектори по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". Десетки ТИР -ве изчакват поради възбраните за придвижване. 1 100 учебни заведения в страната са затворени, а автобусните превозвачи оповестиха, че няма да правят курсове към Североизточна България. И довечера Подбалканският път в сектора сред Мъглиж и Николаево остава затворен. Трети ден армията оказва помощ на бедстващи села в Плевенско.


БУРГАС

В Бургас е разгласен неучебен ден за всички учебни заведения на територията на общината. Снегопочистването е затруднено поради интензивния снеговалеж, а придвижването е лимитирано. Напълно затворен е пътят Миролюбово-Изворище-Каблешково.

ДОБРИЧ


В Добричка област са затворени за придвижване всички републикански пътища. Единствено пристъпен е пътят Добрич-Варна. Няма бедстващи хора и обитаеми места без ток. Доставени са съществени хранителни артикули.

ЯМБОЛ


Автомагистрала " Тракия " в сектора Ямбол-Бургас остава затворена за всички коли поради мощен вятър и снегонавявания. Обходният маршрут за коли до 12 тона е през Петолъчката, а за останалите - през Средец. Колони от ТИР-ове са се образували на автомагистралата преди отбивките за Зимница и Карнобат.
Виктор Спиридонов: Откога сте тук? - От сутринта, от 9 и половина 10... Казаха, че към 3 часа ще дойдат служители на реда, само че няма никой. Ходихме до АПИ горе, скриха се и те ги няма. Не знаем до по кое време ще сме тука. Красимир: Стоим на пътя като кучета, без храна, без вода, на някои сътрудници горивото им свършва.
С нараснало внимание би трябвало да се пътува по пътя Петолъчката - Бургас поради мощен вятър и снегонавявания. В сектора има и аварирали леки и тежкотоварни коли.

ХАСКОВО


В Хасковска област рейс с възпитаници от село Горно Войводиново закъса в снежните преспи край село Маслиново.
Джемал Али, притежател на компанията транспортьор: Той се е подхлъзнал, боксувал е и излезал от пътя. Автобусът си е работел, не са били на студа. Парното е работело.
Около половин час по-късно на мястото дошъл различен учебен рейс, който да закарал децата до учебното заведение.

Снегоринът, който трябвало да разчисти пътя, също попаднал в снежния капан.

Каро Карев, водач: Някакъв имало рейс закъсал, трябваше там да оказа помощ. Ама не мога да изляза от тука. Гого Младенов, кмет на с. Горно Войводино: Още през вчерашния ден се обадих на общината. Все идват, обаче никой не е пристигнал в селата да чисти.
ПЛЕВЕН

Треди ден армията оказва помощ в Плевенско. Екипи на 55-и инженерен полк разчистват пътища в селата Лозица, Любеново и Въбел в община Никопол. В снега има закъсала снегопочистваща техника и коли. След оповестеното отчасти бедствено състояние в Община Белене военнослужещи разчистваха пътни сектори и избавиха бедстващ човек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР