Най-старият музей в Бразилия бе обхванат от пламъци късно снощи,

...
Най-старият музей в Бразилия бе обхванат от пламъци късно снощи,
Коментари Харесай

Изгоря Националният музей на Бразилия

Най-старият музей в Бразилия бе обзет от пламъци късно нощес, заяви телевизия Globo. Според полицията, пожарът е почнал съвсем незабавно след затварянето на музея за гости и по тази причина няма потърпевши хора.

Четиримата охранители, които е трябвало да охраняват постройката са съумели да я изоставен навреме. Пламъците са обхванали доста бързо дървените елементи на постройката и са се популяризирали на всички места. Срутил се е и покривът на постройката.

Националният музей на страната е ситуиран в северната част на Рио де Жанейро в парка Кинта да Боа-Виста и заема повърхност от над 20 хиляди м2. Неговата сбирка, наброяваща над 20 милиона експоната е съвсем изцяло унищожена. Музеят има към този момент 200-годишна история, открит е през 1818 година и в миналото е бил резиденция на бразилското кралско семейство.

Започнало е следствие, с цел да се откри дали пожарът е тенденциозен и какво го е предизвикало. Директорът на музея Пауло Кнаус съобщи, че пожарът е същинска покруса за страната. " Ние съхранявахме освен историята на Бразилия, а и част от историята на света. Загубите на толкоз експонати е непоправима, никой не може да пресметна вредите ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР