Най-старият и най-престижен тенис турнир Уимбълдън няма да се проведе

...
Най-старият и най-престижен тенис турнир Уимбълдън няма да се проведе
Коментари Харесай

"Уимбълдън" беше отменен за първи път от 1945 г.

Най-старият и най-престижен тенис шампионат " Уимбълдън " няма да се организира през 2020 година Откритото състезание на Англия трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли в Лондон, само че поради пандемията от ковид през днешния ден уредниците от " Ол Ингланд Клъб " оповестиха, че анулират конкуренцията. Това се случва за първи път след 1945 година, когато шампионатът не се организира поради Втората международна война.

" Уимбълдън " е следващото значимо спортно събитие, което стана жертва на световната болест от COVID-19. Той последва ориста на европейското състезание по футбол и олимпийските игри в Токио 2020, които бяха отсрочени с по 12 месеца.

Също по този начин това е втора конкуренция от Големия шлем в тениса, която този сезон няма да се организира по проект. Домакините на Откритото състезание на Франция в Париж към този момент оповестиха, че през 2020 година " Ролан Гарос " се реалокира от края на май за края на септември. Стига изискванията тогава да разрешават организирането на всеобщи спортни мероприятия в Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР