Най-старата мотоциклетна марка в САЩ - Indian ще направи дебют

...
Най-старата мотоциклетна марка в САЩ - Indian ще направи дебют
Коментари Харесай

Легендарните Indian дебютират с три нови модела в Асикс Арена

Най-старата мотоциклетна марка в Съединени американски щати - Indian ще направи дебют на мотоциклетното ревю ще направи дебют на Moto Expo 2022. В зала Асикс Арена от 15 до 19 април на щанда на Indian Motorcycle Bulgaria ще бъдат показани два нови модела - FTR championship edition и Scout Bobber Twenty Black Metallic, със международна премиера от преди единствено няколко дни. Ще има е един специфичен модел на Indian - Springfield Jack Daniel’s Edition.

Марката Indian Motorcycle е неотдавна на българския пазар. Премиерата на техните мотоциклети, събрани в един от най-модерните центрова у нас бе през 2020 година Така че на ревюто за първи път почитателите на мотоциклетизма ще имат опция да видят машините, инсталирани персонално от ръцете на мотористи, в Айова (САЩ) с майсторство, пристрастеност и гаранция.

Но дано преди този момент де проследим в резюме историята на марката. Преди да основе Hendee Manufacturing Company през 1897 година, Джордж М. Хенди е бил сполучлив играч и производител на колела в Уотъртаун, Масачузетс. През 1901 година Хенди наема Оскар Хедстръм да проектира велосипед, задвижван от бензин, с който да се състезават. По-късно същата година открива първата фабрика на компанията в центъра на Спрингфийлд. Машината, която двамата основават, потвърждава своята мощност и надеждност. Още тогава отличава компанията като производител на мотоциклети с превъзходно показване на пътя. Оригиналният дизайн на първия задвижван от гориво велосипед на Хедстръм е точно основата, върху която първата компания за мотоциклети в Америка стартира да гради бързия си триумф.

Така двамата безстрашни, въодушевени иноватори слагат началото на приключението Indian. Те влагат всичко, което имат в едно рисковано начинание, изцяло ново, друго и непознато на Америка и света. Тяхната пристрастеност живее и до през днешния ден в сърцето на Indian и в простичката, само че мощна визия: Направи първата крачка!

FTR Championship Edition
Ще забележим премиерата на един същински първенец. Той идва в България особено за Moto Expo 2022! Мощен и чевръст, Indian FTR Championship Edition е подготвен да предложи на пътя това, което към този момент 5 години му отрежда почтено място на подиумите на най-престижните стартове на сериите American Flat Track! Вдъхновен от пистата, този жребец има минималистичен дизайн и нападателни линии.

Машината има V-Twin четиритактов мотор с водно изстудяване и неудържимите 123 конски сили. Изпускателната система и Akrapovič, а предната спирачка е почтена за писта: Brembo Dual 320 мм t5 Rotor с 4-бутален уред. Естествено има ABS и криуз надзор, три режима на каране: дъжд, стандарт и спорт. Освен това е инсталиран високотехнологичен 4,3-инчов’ Ride Command тъч екран с варианти за навигация, bluetooth връзка с телефона, надзор на музиката, скоростомер и други Има интегриран USB порт за зареждане.

Scout Bobber Twenty Black Metallic
Най-новият модел в гамата на Indian е съвременен прочит на една вековна легенда – Indian Scout Bobber Twenty. Той ни връща към истинския Scout с разкрит, минималистичен бобър жанр и доза класическо завещание. Мотоциклетът е с V-Twin мотор 1133 кубика с водно изстудяване и неудържимите 100 конски сили. Естествено, спирачките са с ABS.

Удобство дава ниската седалка и олекотена рамка за елементарно ръководство при всяка скорост. Всъщност има и стилна и комфортна седалка за двама. Преднота окачване и гумите Pirelli подсигуряват безпрепятствено каране и спортно чувство

Challenger Dark Horse Thunder Black smoke
Моделът Indian Challenger Dark Horse за 2022 година има необуздана мощ, непреклоним жанр, нападателен контур! Гръмотевичната мощност на този жребец в черен непрозрачен цвят се подчинява на своя ездач с отличителна еластичност в завоите. Върховната двигателна сила, изключителната спирачна мощ и превъзходните функционалности му дават свободата да господства на пътя.

Моделът разполага с ABS с авансово ръководство в завой, безключово запалване, електронен круиз надзор, Smart Lean Technology и напълно LED осветяване. За комфорта при пътешестване на дълги дистанции се грижи ергономична седалка за комфорт на дълги дистанции, четириядрен процесор за ненадмината изчислителна мощ, USB порт за зареждане, а също Ride Command със седем-инчов високотехнологичен тъч екран и свързани услуги като наслагване на трафика и времето, интуитивно търсене на дестинация, bluetooth връзка с телефона, надзор на музиката и други

Chieftain Elite
Това е извънреден и същински първокласен модел. Има единствено 120 бройки от юбилейния Indian Chieftain Elite в целия свят! Боядисан е на ръка, с извънреден дизайн на всеки подробност, високотехнологично съоръжение и с кристално чист тон. Indian Chieftain Elite 116 е основан да впечатлява с държанието и визията си на пътя и неподвижен.

Двигателят THUNDER STROKE 116 V-Twin (1890 кубика) е с водно изстудяване и 90 конски сили. За прекъсването се грижи ABS, а за комфорта при пътешестване водоустойчив багажник с отдалечено заключване, стилна и комфортна седалка за двама, 400 вата кристално чисто аудио от колоните в обтекателя и багажника. Освен това има регулируема в придвижване слюда, което става единствено с един бутон. Налични са още Pathfinder, LED осветяване, интегриран USB порт за зареждане, Apple Carplay интеграция. Високотехнологичният седем-инчов инфотеймънт Ride Command тъч екран е с варианти за навигация, bluetooth връзка с телефона, надзор на музиката, утайване на трафика и времето и други

Roadmaster Thunder Black
Изключителният Indian Roadmaster Thunder Black има най-богатият пакет от туристически улеснения в портфолиото на Indian! Той предлага премиум комфорт, без значение какъв брой дълъг е пътят и с какъв брой карате, а с бутона за автоматизирано излизане на слюдата, усещате вятъра единствено в случай че пожелаете!
Двигателят е THUNDER STROKE 116, за който към този момент стана дума. Освен това има ABS, безключово запалване, круиз надзор. Към това трявма да се прибавят невероятните 140 литра багажно пространство с отдалечено заключване и елементарен достъп, премиум седалката от естествена кожа с надзор на топлината за пасажера и лидера, загряващи ръкохватки за по-дълъг сезон на каране, регулируема слюда в придвижване единствено с един бутон. За приятното пътешестване се грижи 200 вата уредба с кристално чисто аудио със състезателен динамичен еквалайзер.

Налични са още интегриран USB порт за зареждане, напълно LED осветяване, високотехнологичен седем-инчов Ride Command тъч екран с варианти за навигация, bluetooth връзка с телефона, надзор на музиката, скоростомер и други

Springfield Jack Daniel’s
Моделът е колаборация сред две митове – Indian Motorcycle и Jack Daniels. Само 177 души в целия свят имат този неповторим Indian Springfield Jack Daniel’s Edition.

Moto Expo 2022 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.
Цени Билети: На място: 12 лв. /събота и неделя/; 10 лв. /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;
Онлайн – /2 лева отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лв. /събота и неделя/; 8 лв. /делничен ден/;
Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лв.. Деца до 12 години с компаньон – Безплатно.
*Източник: Moto Expo 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР