Най-старата жена в света май ще се окаже грузинка. Представители

...
Най-старата жена в света май ще се окаже грузинка. Представители
Коментари Харесай

Грузинска баба бие рекорди на 130 години

Най-старата жена в света май ще се окаже грузинка. Представители на грузинското министерство на правораздаването настояват, че в Грузия живее жена, чиято възраст бие всички досегашни върхове.

По данни на министерството тя е на цели 129 години. Тя се споделя Атиса Хвичава и е фамозна като най-старата в Грузия. Бабата живее в Цаленджихския регион на Грузия и е локалната звезда.

През лятото баба Атиса ще навърши 130 години. Досега за най-старата жена на планетата се смяташе 116-годишна японка. Но в случай че от Книгата на върховете Гинес потвърдят възрастта на Атиса, тя публично ще стане рекордьорка.

Бабата е родена в далечната 1880 година, когато конете са били главно транспортно средство, а пералните машини и тв приемниците биха се сторили на тогавашните хора напряко извънземни.

Атиса е претърпяла същински културен потрес, като от епохата на готвенето на огън и прането в реката се е озовала в действителност, в която тв приемниците и компютрите се считат за нещо всекидневно.

Засега баба Атиса не може да се оплаче от проблеми със здравето, само че околните й настояват, че има проблеми със слуха и зрението. Тя е родила четири сина, баба е на 11 внуци и прабаба на 8 правнуци.

Възрастта на Атиса е действителната възраст, до която би трябвало да доживяват хората. Така са програмирани техните биочасовници. Но стресът, недоспиването, нездравословните привички редуцират годините.

Като цяло столетници стават най-много дамите. Смята се, че те могат да живеят по-дълго, тъй като плачат. Заедно със сълзите от организма им изчезват нездравословни отрови, които другояче биха понижили живота им.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР