Най-скъпата картина в света – Салватор Мунди“ – мистериозно изчезна

...
Най-скъпата картина в света – Салватор Мунди“ – мистериозно изчезна
Коментари Харесай

Намериха мистериозната картина Салватор Мунди на Леонардо Да Винчи

Най-скъпата картина в света – „ Салватор Мунди “ – мистериозно изчезна малко след продажбата й и до неотдавна нямаше информация за това платно. (HiddenTruth.site)Известна още като “ ” (на нея е изобразен Исус Христос), картината провокира голями полемики, когато беше продадена на търг за 450 милиона $ преди две години. Това я прави най-скъпата картина в историята.Невероятно, в началото – през 50-те години – платно беше продадено единствено за 45 $, тъй като се смяташе, че е копие или даже подправено.През 2017 година картината “Салватор Мунди ” е закупена от Министерството на културата и туризма на Абу Даби (Обединени арабски емирства), само че от момента на прехвърлянето и към купувача, точното и местонахождение остава незнайно.Музеят на изкуствата в Абу Даби (Лувъра Абу Даби) трябваше да изложи картината през 2018 година, само че събитието беше анулирано, без да се уточни причина. Когато управлението на Лувъра в Париж помоли отдела на културата в Абу Даби да заеме картината по случей галерия, отдадена на творбите на Леонардо да Винчи, те не е получила никакъв отговор.
Вижте още: Мистерията избухна незабав със спекулации и подозрения по отношение на достоверността на шедьовъра, даже догатки за кражба.Но оня ден, арт журналистът Кени Шахтер (Kenny Schachter) най-сетне позволи тази мистерия, като откри, че скъпата картина е на суперяхтата Serene,която е благосъстоятелност на саудитския принц.
Картината ще бъде на Serene, до момента в който в Саудитска Арабия се открие нова художествена изложба, която в благосъстоянието и значимостта си неведнъж ще надмине Лувъра на Абу Даби. Дали Картината “Салватор Мунди ” на Да Винчи е купена точно за тази нова изложба? Или най-скъпата картина в света просто е препродадена в Саудитска Арабия?..
Интересни неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР