Най-силното кафе на света съдържа 200% повече кофеин, отколкото една

...
Най-силното кафе на света съдържа 200% повече кофеин, отколкото една
Коментари Харесай

Внимавай какво си пожелаваш: най-силното кафе на света идва с предупреждение

Най-силното кафе на света съдържа 200% повече кофеин, в сравнение с една елементарна чаша с напитката. То се споделя Death Wish, или Смъртно предпочитание, и е създавано от едноименна компания, която се намира в селото Раунд Лейк, щата Ню Йорк.

Въпросното кафе съдържа 59 мг кофеин на всеки близо 30 мл, до момента в който една общоприета чаша има сред 12 и 16 мг . Продуктът е изработен от кафени зърна Робуста, които се радват на по-голямо количество кофеин спрямо Арабика (двата най-използвани сорта от производителите на известни марки кафе).

Вкусът на кафето Death Wish съгласно консуматори има черешови и шоколадови нотки и даже не е горчиво , както бихме очаквали от едно мощно кафе.

Компанията изяснява, че макар заплашителното име, кафето няма да ни убие – просто не трябва да го пием със същата периодичност, с която консумираме останалото . Хранителните инспектори от Щатското министерство по селско стопанство споделят, че 400 мг кофеин дневно е обикновено количество , само че Агенцията за надзор на храните и медикаментите предизвестява, че 600 мг или повече е прекомерно количество.

Една чаша с кафе Death Wish съдържа 473 мг, което се доближава към границата. Затова изключително деликатни би трябвало да бъдат хора, които не са привикнали да пият кафе - при тях огромното количество кофеин може да провокира тревога, нервност и сърцетуптене.

Ако кафето е част от всекидневието ви, то може да разберете по какъв начин да се сдобиете с Death Wish от уеб страницата му тук.

 мощно кафе Twitter
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР