Най-широко използваният символ на Европейската централна банка е пуснат за

...
Най-широко използваният символ на Европейската централна банка е пуснат за
Коментари Харесай

Скулптурата на еврото и символ на Европейската централна банка се продава на търг

Най-широко употребяваният знак на Европейската централна банка е пуснат за продажба. Става въпрос за огромната синя статуя на еврото пред някогашната централа на банката във Франкфурт, споделя " Politico ".

14-метровото произведение беше издигнато през 2001 година, дружно с въвеждането на банктотите в евро, само че в този момент поддържката по него е станала прекомерно скъпа.

През последните 21 години емблематичното произведение на немския художник Отмар Хьорл се поддържа от организацията с нестопанска цел " Frankfurter Kultur Komitee " под управлението на Манфред Пол. Той споделя, че възходящият вандализъм и неналичието на спонсорство са довели до решението за продажбата на творбата на търг този октомври.

„ Свързахме се със 110 банки през последните 12 месеца и 90 даже не си направиха труда да отговорят “, изяснява Пол, представен от " Politico ".

Европейската централна банка, която е внасяла 15 хиляди евро годишно за поддръжката на скулптурата, също не е била заинтригувана в увеличение на финансовата поддръжка, като даже дори не е участвала на кръгла маса през април, която имала за цел да обезпечи финансиране, показва Пол.

Ръководителят споделя, че неговата организация към този момент е получила деклариран интерес от доста хора и компании. Така че всеки, който е огромен почитател на единната валута и желае да се снабди с творби на изкуството, може да го направи. Но би трябвало да има превдид, че скулптурата тежи 50 тона.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР