Най-сетне джобният генерал Атанас Атанасов успя да уреди свое протеже

...
Най-сетне джобният генерал Атанас Атанасов успя да уреди свое протеже
Коментари Харесай

Ген. Наско е доволен: Ченгето, оставило ПП-ДБ да купуват гласове, се качи на върха в МВР

Най-сетне джобният военачалник Атанас Атанасов съумя да уреди свое протеже в службите. Войната сред него и Бойко Рашков кой да кадрува в спецзвената този път означи салют за ген. Наско.

Протежето му Живко Коцев бе назначен във вторник за зам. основен секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто до момента бори престъпността като шеф на Министерство на вътрешните работи София-област.

Атанасов освен лобира за назначението на Коцев като експерт, а и като негов персонален другар, с който върви фамилно на море съвсем всяка година, научи „ Уикенд ”. Рокадата в Министерство на вътрешните работи се случва по бански, като генералът и съпредседател на Демократична България заречен на ортака си по плажно масло високия пост още през февруари, когато двамата подготвяли изборите, описаха за вестника осведомени с близкото им другарство.

Говори се, че двамата приятели лидерът на листа на ПП-ДБ за изборите и шефът на Министерство на вътрешните работи в област София, организирали „ спокойното осъществяване на вота за парламентарни избори ” или, другояче казано, си стиснали ръцете следеното от Коцев Министерство на вътрешните работи да не закача пазаруването на гласове за ПП-ДБ, разкриха още осведомени.

Реклама

От групировката изрично отхвърлят каквито и да било противозаконни дейности по време на изборите, само че протежето на ген. Атанасов въпреки всичко се урежда на новия висок пост – втори по въздействие в Министерство на вътрешните работи.

Живко Коцев съмнително съумява да се изкатери по кариерната стълбица в Министерство на вътрешните работи, откакто персонално през 2014 година вътрешният министър Цветлин Йовчев го санкционира с „ недопускане до израстване в конкурс ” около един от най-големите кавги в силовата конструкция когато стрелецът Петко Петков умъртви командоса Емил Шарков и съумя да рани трима от сътрудниците му при спецакция в Лясковец.

Според Йовчев новият зам. основен секретар не е спазил заповедта на тогавашния главсек Калин Георгиев категорично да се изземе оръжието на Кървавия Петков.

Въпреки грандиозната издънка, приключила трагично, Живко Коцев съумя да се реалокира в Министерство на вътрешните работи – Велико Търново и още веднъж да се издигне около другарството си с ген. Наско.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР