Най-развитите икономики в света се договориха за въвеждане на ценови

...
Най-развитите икономики в света се договориха за въвеждане на ценови
Коментари Харесай

Свободният свят слага таван на цената на руския петрол от декември

Най-развитите стопански системи в света се договориха за въвеждане на ценови тавани върху вноса на съветски недопечен нефт и нефтопродукти в опит да лимитират приходите на Кремъл и ресурсите му за продължение на войната в Украйна. Днес министрите на финансите от Групата на седемте оповестиха, че са се договорили да вкарат таван на цените на суровия нефт и петролните артикули с съветски генезис. В групата Г-7 влизат Съединени американски щати, Англия, Япония, Канада, Германия, Франция и Италия.
 
Първоначалната горна граница на цените ще се основава на набор от механически критерии и равнището на цените ще бъде преразгледано, в случай че е належащо, се споделя в изказването на министрите. " Целим да приведем осъществяването в сходство с графика на обвързваните ограничения в границите на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз ", прибавиха те.
 

Exclusive:

G7 finance ministers have agreed a price cap for Russian oil, in a virtual meeting this lunchtime, can confirm.

Chancellor Nadhim Zahawi has said: “We will curtail Putin’s capacity to fund his war from oil exports…
— Tamara Cohen (@tamcohen)

 
Европейски Съюз наложи ембарго на съветския недопечен нефт, внасян посредством танкери, от 5 декември и на нефтопродуктите от 5 февруари 2023 година Предложението за ограничението на вносните цени на съветските петролни артикули пристигна от Белия дом, само че доста анализатори показват, че то би било най-ефективно, в случай че получи поддръжката на трети страни, които купуват съветски нефт в огромни количества, да вземем за пример Индия. В противоположен случай то няма да повлияе значимо на цените.
 
Според източници на в. " Файненшъл таймс " Вашингтон договаря с Китай, Индия и редица други страни, които се възползват от предлаганите им от Москва отстъпки от пазарните цени, откакто доста европейски купувачи, които са най-големия клиент на съветските петролни компании, отхвърлиха да купуват съветски нефт поради войната в Украйна.
 
През март Съединени американски щати не разрешиха вноса на нефт от Русия, а при започване на юни и Европейски Съюз утвърди ограничавания за съветския недопечен нефт и артикули. Кремъл отговори, като сподели, че Русия няма да продава нефт на страни, които биха подкрепили въвеждането на таван на цените, и предизвести, че налагането на предел ще докара до забележителна дестабилизация на пазара, който така и така е уплашен.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР