Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни,

...
Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни,
Коментари Харесай

Проучване: 76% от мобилните приложения са достъпни за хакерски атаки

Най-разпространената накърнимост на мобилните приложения е рисковото предпазване на данни, което се намира в 76% от техните стратегии, вследствие на което персоналните данни и финансовата информация на потребителите могат да попаднат в ръцете на хакери. Това сочат резултатите от изследване на „ Позитив Технолоджис “.

" Експерти откриха, че най-голямата накърнимост за предпазване на данни се намира в 76% от мобилните приложения: пароли, финансова информация, персонални данни и персонална преписка могат да попаднат в ръцете на хакери ", се споделя в проучването.

Експертите означават, че хакерите рядко се нуждаят от физически достъп до смарт телефона на жертвата, с цел да крадат данни: 89% от уязвимите приложения могат да бъдат употребявани благодарение на злоумишлен програмен продукт.

Според изследването, приложенията на Android с сериозни уязвимости са малко по-често срещани от приложенията на iOS (43% против 38%). " Въпреки това тази разлика е незначителна и общото равнище на сигурност на потребителските мобилни приложения за двете платформи е съвсем същото ", считат от компанията.

Станислав Кузнецов, заместник-председател на „ Сбербанк “, в края на май съобщи, че вредите за съветската стопанска система от киберпрестъпниците през 2019 година могат да се удвоят по отношение на прогнозата от 1,3 трилиона рубли през 2018 година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР