Най-рано догодина ще има парична помощ за превозвачите – тази,

...
Най-рано догодина ще има парична помощ за превозвачите – тази,
Коментари Харесай

Превозвачи на туристи посочиха как държавата не помага достатъчно бързо заради бюрокрация

Най-рано следващата година ще има парична помощ за превозвачите – тази, която транспортният министър безплатна поддръжка. Това твърди Радка Мандилова, ръководител на Национално съдружие " Случаен транспорт ".
Мандилова се обсновава с пусната на 2 октомври социална поръчка от транспортното министерство. касае тъкмо схемата за помощ – с нея би трябвало да бъде открита компания, която да преглежда и прави оценка заявките на превозваческите компании за помощ. За задачата ще ѝ бъдат платени 70 000 лв..
 Приходите от толсистемата два пъти под предстоящото, макар спад на трафика единствено с 20% Приходите от толсистемата два пъти под предстоящото, макар спад на трафика единствено с 20%
Анализът за приходите от толсистемата, която започва през март, към този момент е подготвен. Резултатите демонстрират, че проектът за приходите се изпълняв...
Заради това Мандилова е безапелационна – като се сложат на кантара периодите за подаване на предложения по публичната поръчка, разглеждането им, възможни процедури по обжалване и фактическото сключване на контракта, ще мине доста време. Крачка напред – две обратно, цветисто разказва обстановката тя и подлага на критика страната, тъй като не е пуснала парите през Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ", откъдето те щели по-бързо да стигнат до нуждаещите се.
Според Мандилова 30% от извършващите туристически транспорти компании са в неплатежоспособност или в процедура по лишаване на лиценза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР