Най-пряката полза за България е участието на премиера Бойко Борисов

...
Най-пряката полза за България е участието на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Участието на Борисов в Давос било полезно въпреки, че не знае чужди езици

Най-пряката изгода за България е присъединяване на премиера Бойко Борисов в Световния стопански конгрес в Давос. Това разяснява пред " 24 часа " посланикът на България в Швейцария Меглена Плугчиева в отговор на въпрос дали са били потребни неофициалните диалози, извършени от премиера, в случай, че не знае непознати езици.

Посланикът прецизира, че Борисов е бил съпроводен от преводач, а където се налагало и самата Плугчиева се включвала.

" Но дано ви опиша един коментар по този мотив на шефа на протокола на една от страните. Когато уточнявахме двустранната среща и аз споделих, че ще имаме преводач, тъй като нашият министър председател не приказва непознати езици, отговорът беше: Не се тормозете, г-жо дипломат, и Хелмут Кол не говореше непознати
езици, само че остана в историята на Европа. Това, мисля, споделя ужасно доста. Когато човек има предпочитание да контактува, да извърши дадена задача, постоянно се намира метод и езикът не беше спънка ", добавя посланикът.

Плугчиева напомня, че след присъединяване на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски във форума в Давос през 2005 година до момента не е имало българско присъединяване. Посочва, че уредниците на форума вършат доста акуратен разбор преди да насочат покана към някого за присъединяване. " Аз откровено се веселя, че България получи това самопризнание да бъде показана от премиера на този най-престижен международен конгрес, тъй като това демонстрира, че изпълняваме критерии за политическа и финансова непоклатимост ", разяснява посленикът.

Това, че България е ротационен ръководител на Европейски Съюз също помогнало.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР