Най-популярното и обичано киносъбитие в Пловдив се завръща за 21-ви

...
Най-популярното и обичано киносъбитие в Пловдив се завръща за 21-ви
Коментари Харесай

Три световни класики на Филмови Нощи във Филипополис

Най-популярното и обичано киносъбитие в Пловдив се завръща за 21-ви път! ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС ви канят от 5-и до 28-и юли да преживеете едни от най-любопитните нови заглавия, наедно с три непреходни класики. Събитието още веднъж ще се организира в лятно кино “Орфей ” в подножието на „ Сахат Тепе “ в центъра на гр. Пловдив. Подобно на предишното лято, ФИЛМОВИ НОЩИ още веднъж ще показа на пловдивчани три обичани кино лентата от предишното, които от години не са били показвани на огромен екран у нас.

На 12.07 от 21:10 ч. ще бъде първата ни специфична прожекция – тази на сръбската класика „ ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК “ на Емир Кустурица, награден през 1998 година със Сребърен лъв за режисурата си. Не пропускайте един от най-колоритните и занимателни балкански филми, който споделя за възмъжаването на основния воин измежду руините на едно общество с полезности, които изчезват.

На 18.07 от 21:10 ч. ще бъде втората ни специфична прожекция – тази на наградения с пет награди Оскар „ ГЛАДИАТОР “ на режисьора Ридли Скот с присъединяване на Ръсел Кроу, Хоакин Финикс, Оливър Рийд (в последната му роля). Филмът, който възроди епичния род през 2000 година и го показа за нова аудитория, постоянно е бил предопределен да бъде гледан на огромен екран и в този момент, с помощта на ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС, това изискване е изцяло задоволено.

На 25.07 от 21:10 ч. 35 години по-късно пловдивчани още веднъж ще могат да видят на огромен екран биографичния шедьовър „ АМАДЕУС “ на Милош Форман, приспособен от драматурга Питър Шафър по едноименната му пиеса. Считан за един от най-хубавите филми, създавани въобще, номиниран за 53 интернационалните оценки и спечелил осем награди „ Оскар “. Мащабът на непреходната история за съперничеството сред Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери сигурно заслужава да бъде разпрострат на огромен екран.

Тазгодишното издание още веднъж ще бъде разграничено на няколко съществени рубрики. Те ще бъдат КУЛТОВИТЕ ФИЛМИ НА ГОЛЯМ ЕКРАН, която включва изброените нагоре три класики, СПЕЦИАЛНИ ПРОЖЕКЦИИ, ФЕСТИВАЛНИ ХИТОВЕ, БЪЛГАРСКО КИНО, както и постоянното издание на документалните филми от BANFF – най-престижният планинарски кинофестивал в света.

В рамките на 24 дни ще бъдат осъществени 48 прожекции (всяка вечер от 21:10 ч. и 23:30 ч.)

Лятна кинопанорама „ Филмови нощи във Филипополис “ е част от Културния календар на града и се организира с поддръжката на Община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР