Най-популярният водещ на политическо предаване в историята на САЩ твърди,

...
Най-популярният водещ на политическо предаване в историята на САЩ твърди,
Коментари Харесай

Медиен враг №1 на Белия дом – кой е най-опасният тв водещ на Америка?

„ Най-популярният водещ на политическо предаване в историята на Съединени американски щати твърди, че няма никаква концепция какви са рейтингите му! “ Така американското издание Insider озаглави собствен материал за тв феномена Тъкър Карлсън. На 53 години роденият в демократично Сан Франциско десен реакционер е с отдалеченост пред всички останали водещи на публицистични стратегии в големия американски медиен пейзаж.

Официални рейтинги показват над 4 милиона фенове всяка вечер за предаването му Tucker Carlson Tonight по Fox News, което е в пъти повече от конкуренцията, само че сигурно не мери същинското въздействие на непрекъснато критикуващия властта в Съединени американски щати водещ. От години той е международна сензация и неговите екранни монолози се превеждат, цитират и интерпретират по целия свят, написа Дир.бг.

Няма по-значим и ясно различим глас (във всеки смисъл на думата) на новинарско и политическо шоу от този на Тъкър Карлсън. Няма и по-скандален. Той е най-коментираният и подложен на критика човек от свои сътрудници в осведомителния бизнес. Флагманите The New York Times и The Washington Post постоянно пускат спорни и остри „ експозета “ за живота и кариерата на Карлсън. Ала огромният скандал стана, когато се разбра, че от Белия дом очевидно са желали да го очернят и цензурират.

Според документи по делото на основния прокурор на щата Луизиана Джеф Ландри против администрацията на американския президент Джо Байдън, от Белия дом са притискали Фейсбук да цензурира сериозни мнения на Тъкър Карлсън за имунизациите против COVID-19.

В мейл на цифровия пълководец на администрацията на Байдън – Роб Флеърти, четем по какъв начин той се оплаква до шефове във Фейсбук от известността на сериозното към COVID-политиката на Белия дом мнение на Тъкър. После излиза наяве, че от началството на обществената мрежа са лимитирали „ рийча “ на страницата на Карлсън, който е най-популярния водещ в страната. А негови статуси бяха брандирани като „ подправени вести “ от конгломерата на Марк Зукърбърг. В Twitter пък профилът му беше отстранен и възобновен чак след идването във притежание на Илон Мъск.

Карлсън показа, че е получил известие от Фейсбук, в което го осведомят, че формалната му страница е с „ лимитирано разпространяване поради шерване на подправени вести “. Истината е, че водещият не е споделял подправени вести, а единствено е задавал въпроси и е изразявал сериозни отзиви без да твърди, че са обстоятелства. Нещо, което коментатори вършат в Съединени американски щати към този момент епохи, предпазени от Първата корекция в американската конституция. Но в този момент излиза, че властта в Белия дом е притиснала една частна обществена мрежа да разгласи речта на най-гледания тв водещ за „ подправени вести “ и по този начин да го очерни обществено.

Водещи медии, политици и деятели редовно упрекват Тъкър и в „ расизъм “. Той намерено и остро подлага на критика придвижването Black Lives Matter, само че в никакъв случай не приказва за цвят на кожата, гени, етнос или раса. Точно противоположното – той показва обществено известни данни за корупция в структурите на организацията и апели за принуждение от техни водещи лица.

„ Аз съм гневен главно на образованите бели либерали. В моето схващане, архетипният негативен облик е 38-годишната бяла адвокатка с празен персонален живот. Този вид хора ми крещят като ме видят на летището “, отвърна с усмивка Карлсън на следващия въпрос дали е „ расист, който ненавижда чернокожите “.

За страдание същинската нервност против Тъкър даде развалени плодове.

След серия от акции на тематика по какъв начин той е зложелател на малцинствата от крайнолявата формация „ Антифа “ нападнаха дома му и той беше заставен да смени адреса си. По време на офанзивата Карлсън не е бил у дома, само че жена му и трите му деца са се крили от крясъците и заканите за ликвидиране на тълпата пред вратата. Документиран е и опит за принудително навлизане вътре.

Тъкър е евентуално най-заплашваната тв звезда на Америка. Но той към момента не се отхвърля. Редува по-развлекателни мнения за държавните архиви по тематиката за НЛО с подкрепени от доказателства съмнения за евентуалната роля на Централно разузнавателно управление на САЩ в убийството на Джон Кенеди. Несъмнено се заиграва с умерената тайна линия, представляваща рейтингов евъргрийн. Но най-много показва проблемите на днешната американска власт.

Няма да е пресилено в случай че кажем, че той е медиен зложелател №1 на Белия дом.

Спекулациите, че Карлсън самичък ще се кандидатира за президент през 2024-а набират скорост в безбрежния онлайн океан. Засега той няма такова желание, само че на хоризонта плават облаци от неопределеност и политически съспенс.

Тъкър Карлсън има и личен подкаст, в който води по-дълги и неофициални диалози. Той беше един от първите, които поканиха „ неразрешения инфлуенсър “ Андрю Тейт след координираното му унищожаване от платформите. Ако Тейт скоро излезе от ареста в Румъния и инцидентно поизчисти името си след обвиняванията в полов трафик, може би още веднъж ще се озове пред най-популярния водещ в Съединени американски щати, с цел да изясни какво по дяволите се е случило. А може „ положителният остарял Тък “ да си е взел поука след пагубното изявление с Кание Уест дни преди рапърът да изтрещи. От друга страна рейтингът си е рейтинг.

Грубо казано, половин Америка следи всеки монолог на Тъкър и го поддържа.

Другата половина го желае най-малкото цензуриран, а за какво не и разследван за „ рискова тирада “. Но това е много жестоко казано. За мнозина той е гласът на тихото болшинство и врагът на шумното малцинство. Всяка седмица името му е измежду водещите хаштагове в обществените мрежи. Превеждат предаванията му по цялото земно кълбо. А той написа и цели книги. Може скоро някой от неговите бестселъри да се появи на български. Последните му два шлагера – Ship of Fools и The Long Slide: Thirty Years in American Journalism, са положителни претенденти.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР