Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, счупи рекорди

...
Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, счупи рекорди
Коментари Харесай

Турската ривиера очаква силен летен сезон, след като миналата година счупи рекорди

Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, счупи върхове по мощен сезон през 2023 и чака още по-успешна 2024 година. Рекордните 15,37 милиона туристи са посетили Анталия през интервала януари-ноември предходната година, демонстрират формалните данни на турското Министерство на туризма.

Пристигащите туристи в града през 11-месечния интервал са се нараснали с 16,3% по отношение на същия интервал на 2022 година

През август процентът на претовареност на хотелите в южната част на Анталия надвиши 90 %, което се дължи на търсенето от Русия, Германия, Обединеното кралство и Полша.

Така през 2023 година Анталия изпревари знаковата 2019 година и демонстрира, че изцяло се е възстановила от шока около пандемията. 

Българите обичат да вървят в Турция освен поради хубавите гледки и радостното изявление, само че и поради преференциалните цени и гостоприемното отношение на южните ни съседи към туристите от България.

Турската Ривиера, известна още като Тюркоазения бряг, е сектор от бреговата линия по продължение на югозападния ъгъл на Турция, граничещ с Егейско и Средиземно море. Известна със своята зашеметяваща хубост, кристално чисти тюркоазени води и живописни пейзажи, Турската Ривиера е известна туристическа дестинация.

Обхваща няколко известни курортни градове и градове като Бодрум, Мармарис, Фетие, Анталия и Каш. Тези дестинации оферират комбинация от антични руини, многолюден нощен живот, първокласни курорти и действия навън като ветроходство, гмуркане и туризъм. Регионът може да се похвали и с богато историческо и културно завещание, с многочислени антични места и монументи, разпръснати на всички места, в това число добре непокътнати гръко-римски руини, византийски църкви и османска архитектура. Комбинацията от естествена хубост, историческо значение и модерни улеснения прави Турската Ривиера известен избор за пасажери, търсещи разнообразно и незабравимо ваканционно преживяване.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР