Най-популярният курорт за сърбите в България определено е Слънчев бряг.България

...
Най-популярният курорт за сърбите в България определено е Слънчев бряг.България
Коментари Харесай

Сърбите полудяха по Слънчака: 10 дни – само 140 евро

Най-популярният курорт за сърбите в България несъмнено е Слънчев бряг.

България от дълго време е на картата на сръбските туристи като една от най-благоприятните дестинации за отмора, за разлика от преди към 15 години, когато Гърция изрично бе номер едно. Но защото цените на почивките в Гърция порастват, най-малко в разгара на сезона, българските курорти още веднъж са на сцената, написа сръбското издание " Alo! ", представено от БЛИЦ.
-->
Цените за отмора в България варират: зависят от това какъв брой извънредно е настаняването, дали сте избрали хотел или апартамент, какъв брой надалеч е от атрактивни дестинации и дали храната е включена в заплащането. В локалните организации обаче е допустимо да платите за 10-дневна почивка през юли от 140 евро на човек, твърди още изданието.

Не излиза наяве по какъв начин е направена справката на сътрудниците от Сърбия, само че отмора за 10 дни на Слънчака за 280 лв. си звучи илюзорно.

" Комплексът, в непосредствена непосредственост до гр. Несебър, представляващ самобитен музей навън, е издигнат върху околност, наричана в миналото „ Несебърската пустиня ” поради голямото количество пясък. Златистият тънък пясък го има и през днешния ден по необятния 5-километров бряг, само че пейзажът е придобил по-красиви контури, тъй като е горист.

Температурата на Черно море през летните месеци доближава 26 градуса, а Слънчев бряг е доста атрактивен както за фамилии с деца поради двата големи аквапарка, по този начин и за младежите поради развития нощен живот и множеството нощни заведения и клубове.

Слънчев бряг не може да се похвали със скрити заливи, диви плажове и тюркоазени морета като гръцките курорти, само че предлага опция за отмора без стрес и доста опознаване и положително " зареждане на батерията ".  Освен това е конкурентен заради ниските цени: обядът за двама от трима души в естествен ресторант коства към 3300 динара (между 55-60 лева), до момента в който за един човек в на ниска цена ресторант храната коства към 600 (10 лева), капучино и газирана напитка коства 115 динара (2 лева), а локална наливна половин литър бира единствено 180 динара (3 лева)!

Цените в супермаркетите също са рационални: хлябът коства 95 динара (1,6 лв), литър мляко 120 динара (2 лева.), кг локално сирене 600 динара (10 лв)... Автобусният билет коства 120 динара, до момента в който един час пътешестване с такси коства към 600 динара. ", описват от още Alo!.

Сръбските сътрудници насочват туристите си и към Несебър.

" Слънчев бряг не предлага доста с изключение на нощния живот и удоволствието от морски действия и на плажа, само че по тази причина пък близкият Несебър е хубав, тъй че не пропускайте да го посетите, може би даже повече от един път по време на почивката си. Също по този начин, в самото продължение на Слънчев бряг се намира забавното село Свети Влас. В Несебър посетете Стария град, църквата Света София от 5-ти и 6-ти век, комплекса от византийски бани, Археологическия и Етнографския музей ", приключва изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР