Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал направи изненадващо признание, че си

...
Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал направи изненадващо признание, че си
Коментари Харесай

Надал: Взех фланелка на Федерер, след като ме победи на финал в Хамбург

Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал направи изненадващо самопризнание, че си пази фланелка на един от огромните му съперници на корта Роджър Федерер. Тази година Матадора изравни върха на Маестрото от Базел и двамата имат към този момент по 20 трофеи от Големия шлем.

През 2007 година на финала в Хамбург Федерер надиграва Краля на клея с 2:6, 6:2, 6:0 и прекъсна изумителна серия от следващи победи на испанеца на червени кортове. Тогава този шампионат е от категорията " Мастърс 1000 " и е едно измежду най-силните надпревари на клей, а след финала Надал взема фланелката на швейцареца.

" Загубих на финала в Хамбург, откакто имах 81 следващи победи на клей. Това беше исторически връх, надминах Гийермо Вилас. В оня ден изгубих и бях разчувствуван да взема фланелката на Федерер след края на мача. Пазя си я, тя е в персоналния ми музей ", показа Надал пред TennisWorld.

Двамата са играли общо 40 пъти между тях, като статистиката е в интерес на Надал, който има 24 победи против 16 за Федерер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР