Най-популярната в Пловдив детска танцова школа ХорцеАИ, която днес открива

...
Най-популярната в Пловдив детска танцова школа ХорцеАИ, която днес открива
Коментари Харесай

Най-популярната в Пловдив детска танцова школа „Хорце” откри филиал във Великобритания.

Най-популярната в Пловдив детска танцова школа „ Хорце ”АИ, която през днешния ден открива новата фолклорна година в града под тепетета, си има собствен филиал и във Англия.

Детската школа е учредена през 2015 година от младите хореографи Ани Юрукова и Иван Иванов. Ани към този момент води заниманията по български хора и ръченица в Обединеното кралство, а Иван продължава да работи като шеф и хореограф с подрастващите пловдивчани. Двамата са извънредно отдадени на концепцията за българския дух и опазване на родните фолклорни обичаи.

„ Възпитанието на децата в обич към родното, здравото и красивото заслужава да се насърчи. Затова и танцова школа „ Хорце ” има моята поддръжка ”, разяснява най-младата депутатка в 44-ото Народно заседание – пловдивчанката Теодора Халачева от „ Българска социалистическа партия за България ”. Местата в града под тепетата, където дребни и огромни могат да се допрян до магията на българските национални танци, хора и традиции под управлението на хореографите на „ Хорце ” АИ са междинните учебни заведения „ Свети Константин-Кирил Философ ”, и „ Паисий Хилендарски ” и главно учебно заведение „ Кочо Честименски ”.

Народните танци са превъзходен метод за разтоварване от напрежението, настояват гости на курсовете, както и самата национална представителка от левицата Теодора Халачева, която е една от депутатките с най-елегантни фигури в настоящия български парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР