Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, повиши цената си за

...
Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, повиши цената си за
Коментари Харесай

Биткойнът в изненадващ възход на фона на нарастващата инфлация

Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, увеличи цената си за 24 часа с 3,4% като доближи $19 649 към обяд българско време. Това е изненада, тъй като дълго чаканите данни за показателя на потребителските цени в Съединени американски щати се оказаха над упованията - такова четене, което нормално изпраща цените на по-рисковите активи настойчиво надолу, написа CoinDesk.

Въпреки това биткойнът съумя да се възвърне и то много бързо, връщайки се на към този момент познатото ниво от над $19 000. Криптовалутата, която минути преди 11:00 българско време нараства с 3,4% за денонощието до $19 649, се търгува в стеснен диапазон сред $19 и $21 000 през по-голямата част от последния месец. Основна причина за ограничаването е точно упоритата инфлация и растящите упования за по-тежка криза.

Основният показател на потребителските цени   за септември, който изключва храните и силата, се увеличи с 6,6% на годишна база - най-високото равнище от 1982 година насам. Общият показател на потребителските цени се е вдигнал с 0,4% предишния месец по отношение на август и с 8,2% на годишна база.
 Европейски Съюз забрани транзакциите сред съветски биткойн портфейли и европейски снабдители
Европейски Съюз забрани транзакциите сред съветски биткойн портфейли и европейски снабдители

Като част от глобите против Руската федерация поради войната в Украйна

Етерът и другите водещи криптовалути последваха модела на биткойна в четвъртък и петък, отбелязвайки временен спад, преди да възстановят загубите. Към обяд българско време през днешния ден етерът нараства с 3,5% до $1322. От своя страна рипълът прибавя към цената си 9,3%, а карданото 5,2%.

Широкият показател CoinDesk Market Index (CMI), който наблюдава представянето на кошница криптовалути, отбелязва растеж от 1,6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР