Най-популярната криптовалута - биткойнът, за кратко премина в следобедната търговия

...
Най-популярната криптовалута - биткойнът, за кратко премина в следобедната търговия
Коментари Харесай

Биткойнът премина за кратко психологическата граница от 70 000 долара

Най-популярната криптовалута - биткойнът, за малко мина в следобедната търговия психическата граница от 70 000 $ за брой, съобщи Ройтерс. Ръстът се дължи най-много на нестихващия интерес към спот търгуваните криптопродукти и упованията лихвените проценти в световен проект да стартират да понижават.

През последните седмици милиарди долари се насочиха към борсово търгуваните фондове, като пазарът се подтиква и от упования " халвинг " на биткойна през април, както и от ъпгрейда на блокчейн платформата на етереума, втората най-популярна криптовалута след биткойна.

Одобряването през януари на 11 спот борсово търгувани фондове в биткойни от страна на американската Комисия за тържищата и скъпите бумаги извади криптовалутите от 18-месечно " зазимяване " и ги изстреля във висините.

Само през предходната седмица в десетте най-големи спот биткойн фондове са се влели 2,2 милиарда $, като над 2 милиарда са отишли в " айШеърс биткойн концерн " (iShares Bitcoin Trust) на " Блекрок " (BlackRock).

Оптимизмът към биткойна се предава и на други криптовалути, като да вземем за пример, етерът е поскъпнал с към 60 на 100 от началото на годината.

Мнозина анализатори обаче не престават да предизвестяват, че криптоактивите си остават все по този начин спекулативни и волатилни и дават за образец обстоятелството, че откакто във вторник биткойнът доближи следващия си връх, след това бързо спадна до равнище от 60 000 $, губейки 10 на 100 от цената си.

В днешната търговия след достигането на границата от 70 000 $ биткойнът даде заден ход и към 18:30 ч. българско време се търгуваше за към 66 850 $, по данни на Си Ен Би Си, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР