Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е

...
Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е
Коментари Харесай

Сваляме до 6 кг с житния режим на Петър Дънов

Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е началото на февруари. Тази диета освен кара тялото да отслабне, само че го лекува и работи добре душевен.

Житото съдържа доста значими фибри, антиоксиданти и коензим Q10. Чрез житния режим може да се пречистим физически и духовно след зимния сезон и да приемем по-пълноценно силата на пролетта. Да се научим да бъдем по-усмихнати, да не позволяваме неприятни мисли, да свикнем да се храним с обич и берекет.

За задачата всяка заран би трябвало да приготвяте следната храна: 100 грама жито, което съдържа всички детайли, нужни за поддържане на живота; 3 ябълки, които са добре за сърцето; 9 ореха за оросяване на мозъка; 3 лъжици мед, които са потребни за кръвта; лимон.

Пригответе житото от вечерта, като го измиете добре, залеете го с вряла вода и го сложите в добре затворен термос. На сутринта изпивате житената вода с прибавен мед и малко лимон, като се стремите това да бъде 30-60 минути преди закуска. Водата не се пие, а се " дъвче ", тъй като това е доста питателна течност. Житото е добре да бъде омекнало, само че не и преварено, като разпределяте дневната порция на 3 елементи, за трите съществени хранения. Към всяко ястие добавяте по една ябълка и три ореха, като се стараете още веднъж да дъвчете доста. Добре е преди хранене да изпивате по 2 чаши вода с малко мед и лимон, като изключение са единствено сутрините, в които пиете от житената вода. Нека тя не бъде студена, а със стайна температура.

Обикновено на втория или третия ден може да изпитате „ лечебна рецесия " - да се появи главоболие, възприятие на апетит, нервност и други Оплакванията би трябвало да преминат, като се изпият една-две чаши гореща преварена вода и се вземат малко мед и орехи.

На десетия, финален ден, на обяд се прави " ангелска чорба ". Тя се състои от литър и половина леко подсолена вода, три цели обелени картофа, няколко стръка нарязан магданоз, черен пипер, лук или праз.

Важно е преди да започнете режима, да сте сигурни, че сте здрави. Ако имате нетърпимост към глутен, по-добре се откажете. Водата пък е добре да бъде преварена или трапезна, а не непосредствено от чешмата.

По време на житния режим са неразрешени всички останали храни, кафе, чай, алкохол, сокове и сол. За да има в действителност резултат за тялото ви, е належащо да спазите и 10-те дни, а след края на режима да се захраните вярно. Придържайте се към по-леки храни най-малко седмица. Някои хора одобряват " ангелската чорба " 2-3 дни след края на режима и по-късно последователно вкарват и други храни. Ако сте изпълнили всичко, както е разказано, резултатът ще е минус 4-6 кг.

Източник: Dama.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР