Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е

Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е ...

Сваляме до 6 кг с житния режим на Петър Дънов.Най-подходящото време да започнете житния режим на Петър Дънов е началото на февруари. Тази диета не само кара тялото да отслабне, но го лекува и действа добре психически.

Житото съдържа много важни фибри, антиоксиданти и коензим Q10. Чрез житния режим може да се пречистим физически и духовно след зимния сезон и да приемем по-пълноценно енергията на пролетта. Да се научим да бъдем по-усмихнати, да не допускаме лоши мисли, да свикнем да се храним с любов и благодат.

За целта всяка сутрин трябва да приготвяте следната храна: 100 грама жито, което съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота; 3 ябълки, които са добре за сърцето; 9 ореха за оросяване на мозъка; 3 лъжици мед, които са полезни за кръвта; лимон.

Пригответе житото от вечерта, като го измиете добре, залеете го с вряла вода и го сложите в добре затворен термос. На сутринта изпивате житената вода с добавен мед и малко лимон, като се стремите това да бъде 30-60 минути преди закуска. Водата не се пие, а се "дъвче", защото това е много питателна течност. Житото е добре да бъде омекнало, но не и преварено, като разпределяте дневната порция на 3 части, за трите основни хранения. Към всяко ядене добавяте по една ябълка и три ореха, като се стараете отново да дъвчете много. Добре е преди хранене да изпивате по 2 чаши вода с малко мед и лимон, като изключение са само сутрините, в които пиете от житената вода. Нека тя не бъде студена, а със стайна температура.

Обикновено на втория или третия ден може да изпитате „лечебна криза" - да се появи главоболие, чувство на глад, раздразнителност и др. Оплакванията би трябвало да преминат, като се изпият една-две чаши гореща преварена вода и се вземат малко мед и орехи.

На десетия, последен ден, на обяд се прави "ангелска супа". Тя се състои от литър и половина леко подсолена вода, три цели обелени картофа, няколко стръка нарязан магданоз, черен пипер, лук или праз.

Важно е преди да започнете режима, да сте сигурни, че сте здрави. Ако имате непоносимост към глутен, по-добре се откажете. Водата пък е добре да бъде преварена или трапезна, а не директно от чешмата.

По време на житния режим са забранени всички останали храни, кафе, чай, алкохол, сокове и сол. За да има наистина ефект за тялото ви, е необходимо да спазите и 10-те дни, а след края на режима да се захраните правилно. Придържайте се към по-леки храни поне седмица. Някои хора приемат "ангелската супа" 2-3 дни след края на режима и след това постепенно въвеждат и други храни. Ако сте изпълнили всичко, както е описано, резултатът ще е минус 4-6 килограма.

Източник: Dama.bg

Източник: marica.bg