Най-отговорната политическа партия в този парламент и в държавата е

...
Най-отговорната политическа партия в този парламент и в държавата е
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ако не беше ГЕРБ, сделката за новите изтребители, нямаше да я има

Най-отговорната политическа партия в този парламент и в страната е ГЕРБ. Ако не бяхме ние, договорката за изтребителите F-16, нямаше да я има. Това съобщи ръководителят на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019 година, отразяваща договорката за F-16.

Тя отговори на националният представител Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който разгласи, че сътрудниците на България нямат доверие в нея.

"Вие твърдите, че ние плащаме напред, тъй като у нас няма доверие. Ако нямаше доверие, нямаше въобще да купуваме американското въоръжение и всичките системи, които са включени в него. Няма финансово доверие у нас, тъй като в случай че по една или друга причина гарантът за това доверие е ГЕРБ, не е на власт в идващите четири години не е ясно тези 2 милиарда къде ще бъдат оползотворени. Когато приказваме за отговорност, желая изрично да заявя, че най-отговорната политическа партия в този парламент и в страната е ГЕРБ. Всички останали се упражнявате популистки на нашия тил по всички тематики ", добави Стоянова.

Тя уточни, че в случай че ГЕРБ нямат това отговорно държание и не ръководят страната и не са тук за две години да изхарчат бюджета и да си отпътуват, както други си вършат сметка, нямало е да има тази договорка през днешния ден.

"Много апелирам да е ясно кой кой е виновният в тази зала и с помощта на кой в тази зала и държавното управление се случват нещата ", акцентира още Менда Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР